r
Nosalty Logó

Pécsi pesto

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dacota
Pécsi pesto
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1657 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3311 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 459 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    90.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2303.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 1657 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    180.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4607.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    1262 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1646 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    102 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    980 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 3311 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 459 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandulát 2 percre forró vízbe tesszük, majd kinyomkodjuk a héjából.
  2. Száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd durvára őröljük.
  3. A medvehagymát aprítóba tesszük, felaprítjuk.
  4. Hozzáadjuk a parmezánt, a mandulát, sózzuk, borsozzuk, majd az olívaolajjal krémesre keverjük.
  5. A tésztát al dentére főzzük, leszűrjük.
  6. A fövővízből pár kanállal megtartunk, hozzákeverjük a pestót, és parmezánforgáccsal megszórva azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 354
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 267
  • Össznézettség: 116304
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 17.

Ajánló

Könnyű villányi fehérbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pécs sok csodája közül kettő a medvehagyma és a mandula. A kettő együtt pestónak elkészítve tökéletesen alkalmas egy tavaszi villámvacsorának! Ebédre nem ajánlom, mert a medvehagymának van illata! A pesto kb. 6 adag, nemcsak tésztára, de borkorcsolyának is ideális.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek