r
Nosalty Logó

Piros bogyós galette

Tomatotree
Piros bogyós galette
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

394
Kalória
7.8g
Fehérje
37.1g
Szénhidrát
23.3g
Zsír
23.9g
Víz
102g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 394 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 2352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 302 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 394 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    139.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1336 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    222.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    143.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 2352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 302 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe beleütjük a tojást, rámorzsoljuk a hideg vajat, hozzáadjuk a a porcukrot és a csipetnyi sót.
  2. Jól összedolgozzuk, gombócot formázunk belőle, majd kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra, és egy alacsonyabb peremű tortaformát kivajazunk.
  3. Úgy terítjük bele a tésztát, hogy 3-4 cm-rel túllógjon a tortaformán.

A töltelékhez

  1. Összekeverjük a gyümölcsöket cukorral, ízlés szerinti fűszerekkel és a keményítővel. (A fűszerek lehetnek: fahéj, szegfűszeg, vanília, ánizs, kardamom, stb., amit szeretünk.)
  2. A gyümölcsöket a tészta közepére halmozzuk, és a lelógó tésztaszélt visszahajtjuk.

A mázhoz

  1. Kikeverjük a mascarponét a tojássárgájával, és körben megkenjük vele a visszahajtott tésztát.
  2. Megszórjuk mandulaszeletekkel, és kb. 180 fokos sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Good Food recept. Jóféle!

További receptek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek