Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piros bogyós galette

Piros bogyós galette
Piros bogyós galette
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Good Food recept. Jóféle!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe beleütjük a tojást, rámorzsoljuk a hideg vajat, hozzáadjuk a a porcukrot és a csipetnyi sót.
  2. Jól összedolgozzuk, gombócot formázunk belőle, majd kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra, és egy alacsonyabb peremű tortaformát kivajazunk.
  3. Úgy terítjük bele a tésztát, hogy 3-4 cm-rel túllógjon a tortaformán.

A töltelékhez

  1. Összekeverjük a gyümölcsöket cukorral, ízlés szerinti fűszerekkel és a keményítővel. (A fűszerek lehetnek: fahéj, szegfűszeg, vanília, ánizs, kardamom, stb., amit szeretünk.)
  2. A gyümölcsöket a tészta közepére halmozzuk, és a lelógó tésztaszélt visszahajtjuk.

A mázhoz

  1. Kikeverjük a mascarponét a tojássárgájával, és körben megkenjük vele a visszahajtott tésztát.
  2. Megszórjuk mandulaszeletekkel, és kb. 180 fokos sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 549
elküldve: 2
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
261 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

francia gyümölcsös pite, fűszeres gyümölcsös pite, piros gyümölcsös pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

394
finomliszt 22 dkg
vaj 10 dkg
tojás 1 db
víz 0.5 dl
porcukor 1 ek
1 csipet
erdei gyümölcs mix 20 dkg
barna cukor 1 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
ánizs 0 ízlés szerint
kardamom 0 ízlés szerint
vanília 0 ízlés szerint
mascarpone 5 dkg
tojássárgája 1 db
mandulapehely 5 dkg