Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis álom

Ribizlis álom
Ribizlis álom
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a ribizliszezon! Mindenkinek ajánlom kipróbálásra.
 

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  2. A tészta hozzávalóit egy tába öntjük, majd jól összedolgozzuk, golyóvá formálva, alufóliába csomagolva a hűtöbe rakkjuk 1órát pihenni.
  3. Egy 26 cm átmérőjü tortaformát kivajazunk-lisztezünk. Az alját kibéleljük a tésztával, majd  letakarjuk sütőpapírral, rászorunk valamilyen nehezéket (bab, lencse) és 10 percig elősütjük. Ha kész, a nehezékeket, valamint a sütőpapirt eltávolítjuk.
  4. Közben a ribizlit megmossuk és leszemezzük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés közben hozzá adagoljuk a cukrot, citromlevet, a darált mandulát és a ribizlit (pár ek. kivételével, amit díszítésként a tortára teszünk).
  5. Az így kapott masszát a tészta tetejére öntjük és egyenletesen elsimítjuk, majd a félrerakott ribizlivel megszórjuk.
  6. Visszatesszük a tortát a sütőbe és 180 fokon még 50-60 percig sütjük, majd kivesszük, hagyjuk kihűlni és porcukorral már lehet is tálalni.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 327
elküldve: 4
receptkönyvben: 137
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Biaa

Mióta szakács: 2010.04.19.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ribizlitorta, ribizlis pite

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Orsi1981
Orsi1981 Sat, 2012-03-24 20:49

Kedves Bia!
Ma megsütöttem ezt a sütit és szuper finom lett. Annyira jól sikerült, hogy párom kiosztotta a feladatot, hogy holnap süssek megint. :)
Köszi a receptet!
Üdv.
Orsi

783
finomliszt 24 dkg
cukor 6 dkg
tojás 1 db
1 csipet
vaj 12 dkg
finomliszt 1 evőkanál
vaj 1 ek
piros ribizli 50 dkg
tojásfehérje 4 db
porcukor 20 dkg
citromlé 1 ek
mandula 10 dkg