r
Nosalty Logó

Mákkrémes meggyes-szilvás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Battacukor
Mákkrémes meggyes-szilvás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mákkrémhez

A gyümölcsös réteghez

Összesen 1027 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mákkrémhez

A gyümölcsös réteghez

Összesen 6170 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mákkrémhez

A gyümölcsös réteghez

Összesen 261 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1027 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    280.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4654.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    2040 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    1633 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    824.3 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2137 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2333 micro
  • β-crypt
    160 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    623 micro
Összesen 6170 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 261 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákkrémhez

A gyümölcsös réteghez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a gyümölcsös keveréket készítsük el. Magozzuk ki a szilvát, vágjuk apróra, majd egy edényben porcukorral és a fűszerkeverékkel meghintve pároljukfélig puhára. Ezután adjuk hozzá acitromlevet és a meggyet is. Egyet forraljunkrajta, majd a végén csomómentesen keverjük el benne a keményítőt. A gyümölcsös töltelék kész.
  2. Második lépés a mákkrém elkészítése. A darált mákot keverjük ela porcukorral, vaníliás cukorral, majd egy edényben tejjel, citromhéjjal és a vaníliás cukorral főzzük össze. A végén adjuk hozzá a rumot is. Ha túl száraz vagy sűrű lenne a krém, adjunk hozzá még tejet.Ezzel elkészült a mákkrém is.:)
  3. A tésztákhoz valókat egy tálban gyúrjuk összeannyira, hogy még épp lágy legyen, de nyújtható. Vegyük két egyenlő részre, nyújtsuk ki, és az egyiket helyezzükkivajazott, lisztezett tepsibe. Ha nehezen boldogulunk vele, egyszerűen csak tapogassuk bele kézzel.:)
  4. 180 fokra előmelegített sütőben süssük félkészre a sütemény alsó lapját, ez kb. 10 perc. Vegyük ki, kenjük rá a mákkrémet, majd a gyümölcsös keverékünket. A tészta másik felét is nyújtva, tapogatva helyezzük a rétegek tetejére, kenjük meg tojássárgájával, szúrkáljuk meg villával, majd a sütőbe visszahelyezve süssük aranybarnára. Ez még kb. 30-35 percet vesz igénybe.
  5. Kihűtve könnyedén szeletelhetjük, porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat!:)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 33x23x9
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2691
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mákkrémes meggyes-szilvás pite
Battacukor 2 recept

Mióta babát várok, élek-halok a meggyes süteményekért!!! Egy borongós novemberi vasárnapot akartam egy kicsit feldobni a megszokott meggyes pitémmel, amikor találtam a hűtőben egy adag mákot... és pár szem lédús szilvát... Így jött az ötlet...:) A férjem szerint ez a sütemény hobbicukrász pályafutásom eddigi legjobbja. Finom, házias, szívet-lelket melengető.:) Remélem, mások is örömüket fogják lelni benne.:) Jó étvágyat!

Hozzászólások

Sütőtök89

Fuhú, nagyon klassz! :) De egész biztosan 2 ev?kanálnyi fahéjat akartál írni? :D

Battacukor

Bizony!!! Nagyon szeretjük az intenzív fahéj ízt, de ne félj t?le, nem lesz er?s! Ízlés szerint adagold, ha esetleg soknak tartod :) próbáld ki, szeretni fogod!

Hozzávalók

A tésztához

A mákkrémhez

A gyümölcsös réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek