Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított vörösboros sertésmáj egészben sült burgonyával

Pirított vörösboros sertésmáj egészben sült burgonyával
Pirított vörösboros sertésmáj egészben sült burgonyával
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan összedobható és finom étel, akár a hétvégére vagy akár egy elfoglalt hétköznapra.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Csíkokra vágott vöröshagymát és a fokhagymát is felaprítjuk, kevés zsiradékon lassú tűzön megdinszteljük. Amikor a hagyma zsírjára pirul, hozzátesszük a vékony szeletekre vágott májat, és folytonos kevergetés mellet lepirítjuk.
  2. Hozzáöntjük a folyadékokat, és fűszerezzük a só kivételével, majd puhára pároljuk. Csak a tányéron sózzuk, mert megkeményedik.
  3. Kisebb méretű megtisztított újburgonyát sós vízben, 10 percig főzzük, majd leszűrjük, és a vajas tepsibe helyezzük, sózzuk, borsozzuk, 200 fokos sütőben 35 percig pirítjuk, de közben locsolgatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 967
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Csillagánizs

Mióta szakács: 2012.05.12.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pirított máj, serpenyős máj újburgonyával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1111
sertésmáj 500 g
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
vörösbor 1.5 dl
zöldség alaplé 0.5 dl
fűszerpaprika 1 ek
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
újkrumpli 1 kg
vaj 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint