r
Nosalty Logó

Resztelt máj tejszínes-gombás rizzsel

NS
Resztelt máj tejszínes-gombás rizzsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

551
Kalória
39.1g
Fehérje
64.2g
Szénhidrát
14.9g
Zsír
293.4g
Víz
413g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 551 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1649 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    293.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8701 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 551 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3085 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1867 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    192.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    880.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26105 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    104 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1404 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1649 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2062 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2062 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

  1. A gombát megpucoljuk, apróra daraboljuk.
  2. Kis olajon puhára pároljuk, közben megszórjuk kakukkfűvel. Ha megpuhult, ráöntjuk a tejszínt és pár percig hagyjuk rotyogni.
  3. A hagymát apróra vágjuk. A sertésmájat pedig vékony csíkokra. A hagymát megdinszteljük, rárakjuk a májat, megborsozzuk és bő 5 perc alatt megpirítjuk.
  4. A rizst kiválogatjuk, megmossuk, kis olajon megpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Ha felforrt, pár percig még forrni hagyjuk, ezután félrehúzzuk, hadd puhuljon meg teljesen a saját gőzében.
  5. Végül a rizshez hozzákeverjük a tejszínes gombát, tálaláskor pedig ráhalmozzuk a májat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Figyelgetett a mélyhűtőben egy kis darab sertésmáj már egy ideje. De a 14 hónaposomnak ebből még nem akartam adni, ezért olyasmit kellett kitalálnom hozzá, amit ő máj nélkül is lelkesen fogyaszthat.. Ez lett a tejszínes-gombás rizs. A férjem meg kimondottan örült a "husinak" a tetején! :) Kényelmesen 3 főre elég, de ha kicsit több májat teszünk bele, 4 fő is jól lakik egyszerre!

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...