Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított fokhagymás tökkockák

Pirított fokhagymás tökkockák
Pirított fokhagymás tökkockák
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Béren mindig hihetetlen mennyiségű tököt ad nekünk a szomszéd néni, aki a fél kertjét tökkel ülteti be elmondása szerint "megszokásból". Egy ilyen jó kis béri tökből készült ez az ebéd is:)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Meleg-édes tök, hűs-krémes tejföl, és minden falatnál a finom fokhagyma íz... mm...
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucoljuk a tököt, kiszedjük a magházát, és 1,5 cm-es kockákra vágjuk.
  2. Nagy teflonserpenyőbe rakjuk, és 1 tk almaecetet, 1 ujjnyi vizet és kis sót teszünk rá.
  3. Lefedjük, és üvegesre pároljuk úgy, hogy elfője a vizet, ami rajta van, de ne puhuljon meg teljesen.
  4. 2 ek olívaolajat teszünk rá, és ritkán keverve szépen odapirítjuk a kis kockákat (a pirulás felénél a tk cukrot rákaramellizáljuk).
  5. A pirulás végén 1 gerezd tört fokhagymát teszünk rá.
  6. A prézlit zsömleszínűre pirítjuk vajon egy csipet sóval.
  7. A prézlit rászórjuk a tökre, és finoman beleforgatjuk, enyhén sózott tejföllel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 20 346
elküldve: 11
receptkönyvben: 394
elkészítve: 20/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Bruno

Mióta szakács: 2010.04.15.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

prézlis tökkockák, morzsás tökkockák

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cscb
cscb Thu, 2012-10-18 12:48

Most készítettem el, és azt kell hogy mondjam, először szkeptikus voltam, de végül be kell látnom, hogy roppant fincsi. Tény, hogy a tejföl és a fokhagyma feldobja! És nem elhanyagolható az sem, hogy hamar, kb. 30 perc alatt kész az egész! Klassz recept, köszönöm hogy megosztottad!

Crystal
Crystal Sat, 2010-09-25 17:49

Én egy kicsit máshogy csináltam, de így is isteni lett! magamtól eszembe nem jutott volna ez. Az almaecetet kihagytam, és 1 tk cukor helyett bátran mertem 1 evőkanalat. Azzal végig hintettem. Így az édes meg a sós keveredik egy kicsit. huh :) hálás vagyok :) és a legjobb hogy a családban mindenki imádta :)

bruno
Bruno / bruno Mon, 2010-09-06 20:00

Örülök hogy ízlett! Tegnap is megcsináltam, és azt hiszem csak az öregebb cukkini/tök alá kell víz.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-09-06 15:38

Éppen úgy készítettem el, ahogy a receptben le van írva, és még a fiamnak is ízlett. Nagyon finom, és gyorsan megvan. Máskor is el fogom készíteni. Fokhagymát szerintem is lehet többet is rakni bele, de hát ízlések és pofonok... Köszönöm a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-06 16:24

Tök jo volt, csak keveset tartott. Szerintem sem kell viz a fövéshez, mert enged az magának. A fokhagyma a csucs: aki birja tehet rá többet is.

bruno
Bruno / bruno Mon, 2010-08-02 16:42

Örülök, hogy ízlett, bár tanúsíthatom hogy nem lehetetlen :D bár lehet hogy csak az én ízlésemnek finom így...

uborkafa
uborkafa Mon, 2010-08-02 16:38

Kedves Brúnó!

Tegnap megcsináltam a "töködet"(: Nagyon finom lett, bár nem egészen úgy csináltam, ahogy írtad, mert szerintem, úgy lehetetlen. Minek rá víz, a sótól a tök úgy is vizet ereszt? A sima ecet is pontosan megfelelt, persze csak kevés, mert azt akadályozza meg, hogy a tök szétfőjön. A cukrot a fokhagymával összeegyeztethetetlennek tartom, nem is tettem rá, nagyon ízletes lett nélküle is. Egyébkén, remek étel, nagyon köszönöm Neked, hogy feltetted a receptjét.
Üdvözlettel
uborkafa

bruno
Bruno / bruno Fri, 2010-07-30 11:04

Kedves Petrezselyem! A 10-20%-os ecet sokkal koncentráltabb, ezért csak keveset használj belőle! De akár nyugodtan el is hagyhatod:) (az almaecet állítólag nagyon egészséges;)

petrezselyem
petrezselyem Thu, 2010-07-29 13:32

Én is ki fogom próbálni,csak azt szeretném kérdezni kedves Brunó,hogy almaecet helyett esetleg nem jó hozzá a sima 10 vagy 20%-os ecet?Mert én nem nagyon tartok itthon almaecetet,nem igen szoktam használni.De ha ehhez az kell,akkor avval csinálom.Köszi.

bruno
Bruno / bruno Thu, 2010-07-29 11:59

Nagyon örülök hogy tetszik nektek:) Tegnap írtam meg a receptet és ma reggel már fönt volt itt! (gondolom mert tökszezon van:)

uborkafa
uborkafa Thu, 2010-07-29 09:15

Kedves Brúnó!

Nagyon tetszik a recepted ki fogom próbálni vasárnap köretként.

Köszi

uborkafa

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Wed, 2010-07-28 22:04

Szia Bruno, ezt imádni fogom! Elég rá az egy gerezd fokhagyma? Én többel is el tudom képzelni! Ha már szagosak leszünk, legyen ütős! mm

421
közönséges tök 1 közepes db
tejföl 150 g
zsemlemorzsa 10 dkg
vaj 4 dkg
olívaolaj 2 ek
almaecet 1 tk
fokhagyma 1 gerezd
víz 1 dl
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint