r
Nosalty Logó

Fűszervajban sült csirke

P.
Fűszervajban sült csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

823
Kalória
32.5g
Fehérje
2.6g
Szénhidrátok
76.4g
Zsír
142.7g
Víz
261.9g
Koleszterin
908mg
Rost
615.1mg
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 823 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3289 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    142.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 823 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    305.7 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2058.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1078 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    570.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1997 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1956 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 3289 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

  1. Kicsit megsózzuk a csirke belsejét. Beletesszük a késsel megszurkált citromot és egy rozmaring ágat.
  2. A vaj legyen szobahőmérsékletű, krémesre olvadt. Belekeverünk fél tk. sót és az aprított fűszereket.
  3. Óvatosan elválasztjuk a csirke bőrét a mellétől, egészen addig haladva, amíg csak tudunk. Finoman megtöltjük a fűszervajjal, mindenhol egyenletesen elosztva a bőr alatt a vajat. Masszírozzuk szét. A csirke végét megtűzzük hústűvel. Ha marad egy kis vaj, kívülről bekenhetjük vele a combokat is.
  4. 220 fokos sütőbe tesszük. A csirkét mellével lefelé kezdjük sütni, majd 30 perc után megfordítjuk és készre sütjük, locsolgatni nem kell.
  5. A csirke sütésénél számoljunk kilónként jó egy óra sütési időt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 60 perc

Egy nagyon kedves frankfurti szakács barátunk ötlete alapján készült. Nagy előnye, hogy egyáltalán nem szárad ki és nem is kell a sütő mellett állva locsolgatni. Emellett hihetetlenül egyszerű. A citromtól aromás, a fűszerektől ínycsiklandó, a vajtól pedig omlós és zamatos lesz. Számunkra egészen új élmény volt a „sült csirkék világából". A csirke bőrével legyünk nagyon óvatosak, amikor töltjük, elég könnyen szakad. Ugyanígy vigyázzunk, amikor megfordítjuk. Bármivel tálalható, amit szeretünk, a csirke saját, vajas szaftjával meglocsolva természetesen. 

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...