r
Nosalty Logó

Fűszervajban sült csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Fűszervajban sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 823 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3289 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 231 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 823 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    305.7 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2058.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1078 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1997 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1956 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 3289 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kicsit megsózzuk a csirke belsejét. Beletesszük a késsel megszurkált citromot és egy rozmaring ágat.
  2. A vaj legyen szobahőmérsékletű, krémesre olvadt. Belekeverünk fél tk. sót és az aprított fűszereket.
  3. Óvatosan elválasztjuk a csirke bőrét a mellétől, egészen addig haladva, amíg csak tudunk. Finoman megtöltjük a fűszervajjal, mindenhol egyenletesen elosztva a bőr alatt a vajat. Masszírozzuk szét. A csirke végét megtűzzük hústűvel. Ha marad egy kis vaj, kívülről bekenhetjük vele a combokat is.
  4. 220 fokos sütőbe tesszük. A csirkét mellével lefelé kezdjük sütni, majd 30 perc után megfordítjuk és készre sütjük, locsolgatni nem kell.
  5. A csirke sütésénél számoljunk kilónként jó egy óra sütési időt.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 37059
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 26.

Ajánló

 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy nagyon kedves frankfurti szakács barátunk ötlete alapján készült. Nagy előnye, hogy egyáltalán nem szárad ki és nem is kell a sütő mellett állva locsolgatni. Emellett hihetetlenül egyszerű. A citromtól aromás, a fűszerektől ínycsiklandó, a vajtól pedig omlós és zamatos lesz. Számunkra egészen új élmény volt a „sült csirkék világából". A csirke bőrével legyünk nagyon óvatosak, amikor töltjük, elég könnyen szakad. Ugyanígy vigyázzunk, amikor megfordítjuk. Bármivel tálalható, amit szeretünk, a csirke saját, vajas szaftjával meglocsolva természetesen. 

Hozzászólások (7)

Törölt felhasználó

A csirkét nem kell letakarni fóliával?

Törölt felhasználó

A csirkét nem kell letakarni fóliával?

Törölt felhasználó

Elnézést, a technika megtréfált.

P.

Szia Klarissz! Ez velem is elöfordul néha :-))) Nem kell letakarni egyáltalán. Ha letakarod, sosem lesz ropogós a külseje, mert a fólia alatt elkezd párolódni. Csak simán, úgy, ahogy írtam. A süténél csak arra figyelj, hogy a mellével lefelé kezd és fordítsd meg fél óra után. Ezáltal a melle szebben átsül és a végén sokkal szaftosabb lesz. Sok sikert! :-)

Törölt felhasználó

Szia Klarissz! Most olvastam a recepted és azt szeretném kérdezni,hogy csirkecomból is elkészíthet? és ugyanolyan finom lesz,vagy nyugodtan próbáljam meg? köszi törp

Törölt felhasználó

Én süt?zacskóban sütöttem míg piros nem lett, és puha, omlós lett még a melle is. Finom, de nekem a keser?, savanykás ízvilág nem a barátom. Azért elfogyott.

P.

Legközelebb akkor hagyd ki bel?le a citromot. :-)

3masmama

Nagyon jó recept. Már többször elkészítettem, sosem okoz csalódást. Hálás köszönet:-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek