Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pinto bableves slow cooker-ben főzve

Pinto bableves slow cooker-ben főzve
Pinto bableves slow cooker-ben főzve
380 perc / előkészület: 20 perc főzés: 360 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pinto bab leginkább Brazíliában használt alapanyag. Jól keverhető bármilyen fűszerrel, azok ízét felveszi. Krémes állagúra fő, anélkül, hogy szétesne. 3,5 literes slow cooker-t használtam.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Húsmentes napokra tökéletes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pinto babot egy éjszakára vagy 12 órára beáztatjuk. Ha nem felejtjük el, cseréljük rajta a vizet egyszer.
  2. Az olívaolajat serpenyőben felmelegítjük.
  3. A salottahagymákat megtisztítjuk, hosszában négy gerezdre vágjuk, és keresztben felszeleteljük. Az olajon üvegesre pirítjuk.
  4. A fokhagymákat megtisztítjuk, és felszeleteljük. A salottahagymához adjuk.
  5. A forró víz felét a slow cooker-be öntjük, és magas hőfokra állítjuk.
  6. A pirított hagyma és fokhagyma keveréket a vízbe helyezzük az olajjal együtt.
  7. A római köményt az üres serpenyőben, közepes lángon 1-2 perc alatt megpirítjuk. A vízbe kaparjuk.
  8. A zöldpaprikát kicsumázzuk és felkockázzuk, a slow cooker-be helyezzük.
  9. A sárgarépát meghámozzuk, hosszában négy cikkre vágjuk, majd keresztben felvagdossuk, hogy a babhoz hasonló méretű darabokat kapjunk. A vízbe keverjük.
  10. A paradicsomokat megmossuk, felkockázzuk, és a slow cooker-ba helyezzük.
  11. A pinto babot leszűrjük, és a vízbe keverjük. A maradék vízzel felöntjük.
  12. A koriandert és a pirospaprikát is belekeverjük.
  13. 6 órán át magas hőfokon főzzük a slow cookerban, majd melegen tartásra kapcsolunk. Ha hosszabb ideig szeretnénk főzni - pl. munka előtt összeállítani és hazajövet fogyasztani - akkor alacsony hőfokon főzzük 9 órán át. Ha a pinto bab puha, belekeverjük a sót.
  14. Melegen tálaljuk. Hűtőben tárolható és az elfogyasztani szánt mennyiség újra felmelegíthető.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 423
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bableves, vegetariánus leves, pinto szárazbabos leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

204
fejtett bab 25 dkg
olívaolaj 2 ek
salottahagyma 4 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
római kömény 2 ek
zöldpaprika 1 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
paradicsom 2 közepes db
koriander 1 ek
fűszerpaprika 1 ek
víz 12 dl
1 ek