Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Farmerleves (Bableves 11.)

Farmerleves (Bableves 11.)
Farmerleves (Bableves 11.)
130 perc / előkészület: 30 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tartalmas leves az erdőn, mezőn dolgozóknak.  

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálaláskor adhatunk hozzá személyenként egy-egy kanál tejfölt is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este a babot beáztatjuk.
  2. A füstölt marhanyelvet kb. 2 liter vízben megfőzzük, majd a húst kivesszük belőle.
  3. A főzővízben feltesszük főni a beáztatott babot, a karikákra vágott sárgarépát a póréhagyma felével, a zúzott fokhagymával és a mustárral.
  4. Amikor a bab már puha, a levesbetét felét (sárgarépa, póré, bab) kivesszük, átturmixoljuk, majd visszatesszük a levesbe.
  5. Az apró kockákra vágott főtt, füstölt nyelvvel és a borral összeforraljuk.
  6. Aki szereti, ekkor külön megfőzött csipetkével még tartalmasabbá teheti a levest.
  7. A póréhagyma másik felét apróra vágjuk, zsíron átpirítjuk, s tálalásnál erre öntjük rá a levest.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 054
elküldve: 0
receptkönyvben: 140
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

különleges mustáros bableves, bableves füstölt nyelvvel, póréhagymás-mustáros bableves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

740
fejtett bab 50 dkg
marhanyelv 40 dkg
mustár 1 ek
póréhagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
fehérbor 2 dl
mangalica zsír 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint