r
Nosalty Logó

Pincepörkölt Ildikó konyhájából

NS
Pincepörkölt Ildikó konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

402
Kalória
39.8g
Fehérje
27.1g
Szénhidrát
11.9g
Zsír
351.5g
Víz
69.8g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1207 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    351.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    4519 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2194.8 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1054.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1627 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    13556 micro
  • Lut-zea
    1161 micro
Összesen 1207 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    936 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

  1. A húsról leszedjük a hártyát, majd felkockázzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A pfefferoni végét levágjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
  2. A hagymát a zsíron dinsztelni kezdjük, majd mikor már üveges, hozzáadjuk a pirospaprikát.
  3. A tűzről félrehúzzuk, beleszórjuk a húst, majd a tűzre visszatéve pár percig pirítjuk. Felöntjük 0,5 l vízzel, a vörösborral és a paradicsomlével. Ételízesítővel, fokhagymaporral, borssal, pfefferonival ízesítjük. Közepes lángon főzzük. Ha szükséges, az elfőtt levét vízzel pótoljuk.
  4. Mikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a krumplit és készre főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 120 p

Eredetileg marhapörköltet készítettem volna, de mivel nem volt kedvem nokedlit szaggatni, ezért kerestem rá a neten a pusztapörkölt receptjére. Sajnos nem volt itthon se paradicsomom, se zöldpaprikám, ezért kreatívnak kellett lennem, de végül egy ízletes - kissé csípős - pörköltet főztem.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek