Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bográcsos marhapörkölt lillusca konyhájából

Bográcsos marhapörkölt lillusca konyhájából
Bográcsos marhapörkölt lillusca konyhájából
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem receptje, amit minden nyáron a Duna-parton készítünk el, több alkalommal is.

hozzávalók / 7 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a húst, majd felkockázzuk, és forró vízbe áztatjuk.
  2. A hagymát felkockázzuk, majd egy kis olajon/zsíron megdinszteljük.
  3. Mikor már üveges a hagyma, rászórjuk a pirospaprikat, egy pár másodpercig pirítjuk, majd a lecsepegtetett húst hozzáadjuk.
  4. A lecsósbabot (de lehet sima lecsó is) ledaráljuk vagy leturmixoljuk, és ezt is hozzáadjuk a húshoz.
  5. Hozzáadjuk a vörösbort.
  6. Ezt az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy a hús elbukjon.
  7. Sóval, borssal és majorannával ízesítjük.
  8. A babérlevelet hozzáadjuk, és egy csipetnyi szerecsendiót.
  9. A 2 mk paprikakrémet hozzáadjuk, egy mokkáskanál szódaporral megszórjuk, de vigyázzunk, mert futni fog a hab.
  10. Majd ha már a hús nem rágós, de még főnie kell, hozzáadjuk a  krumplit kb. 20 perccel a főzés befejezése előtt.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 22 502
elküldve: 7
receptkönyvben: 55
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nettike es lillusca

Mióta szakács: 2012.02.11.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

marhapörkölt bográcsban, krumplis marhapörkölt, lecsós pörkölt marhából

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zafirov
zafirov Tue, 2012-03-27 20:45

és végül ha nem bírod a kritikát ne írj receptet. számomra a vita be van fejezve

zafirov
zafirov Mon, 2012-03-26 20:25

azt én is tudom, hogy mire való de szerintem csak a lusta szakácsok használják, /már bocsi/ akiknek nincs idejük kivárni, amíg a hús szépen magától megpuhul, mindenféle gyorsító nélkül. volt olyan marhapörim a 9 órán át főtt és akkor sem tettem bele, hát ízlés és hozzá állás kérdése....ha nincs ideje az embernek főzzön lecsót az gyorsan megvan

lillusca
nettike es lillusca / lillusca Tue, 2012-03-27 09:11

en szerintem ez a z oldal nem azert jott létre hogy egymást es egymás eteleit kritizaljuk csak jobb ha tudod ez nem csak megpuhitja a hust hanem finomabbá is teszi.ha meg nem tetszik ne olvasd vagy hagyd ki a szódaport és ne engem minősits ha megkérhetlek.csak ugy megkérdezném nalatok az ebéd az este van na mindegy.a másik dolog meg a lecsót sem 2 perc alatt lehet megfőzni.

zafirov
zafirov Tue, 2012-03-27 20:44

azért mert valami nehezebben fő meg nem kell belőle moslékot csinálni holmi szódabikarbónával, a másik meg ne mondja nekem senki, hogy attól sokkal finomabb lesz, és egyébként ha valaki rutinos szakács az tudja, hogy a marhús bizony nem mindig ugyan annyi idő alatt fő meg és ez bele is kalkulálja, ebből kifolyólag talán nem fog éhen halni a családja ha kicsi várni kell. végül pedig nem téged minősítettelek, hanem a receptedet

lillusca
nettike es lillusca / lillusca Wed, 2012-03-28 09:38

tudod lehet hogy te nem rakod bele és te véleményed szerint moslék a receptem akkor ne olvasd és ne csináld meg.én birom a kritikát de amit te irsz az már nem kritika és a másik dolog meg te nem a receptet minositeted le hanem engem....olvass utána.nem kötelező olvasni aki amit ir.
a másik dolog meg szerintem igenis finomabb lesz a hús mert omlósabb és jobban kiadja az izét.de hát minek is magyarázok neked.amugy is ez csak egy MOSLÉK!!!

564
marhahús 2 kg
burgonya 0.5 dkg
vöröshagyma 3 nagy fej
lecsó 360 g
vörösbor 2 dl
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 db
szerecsendió 1 csipet
szódabikarbóna 1 kk
babérlevél 2 db
napraforgó olaj 4 ek
csípős paprikakrém 2 ek
víz 2 l