r
Nosalty Logó

Bográcsos marhapörkölt lillusca konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Bográcsos marhapörkölt lillusca konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 564 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3952 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 73 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1255.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    594 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 564 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    454.5 g

Zsír

  • Összesen
    144.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8790.1 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    679 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    625 mg
  • Foszfor
    4733 mg
  • Nátrium
    1931 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    4157.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    18 mg
  • B12 Vitamin:
    87 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    130 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    1838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 3952 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a húst, majd felkockázzuk, és forró vízbe áztatjuk.
  2. A hagymát felkockázzuk, majd egy kis olajon/zsíron megdinszteljük.
  3. Mikor már üveges a hagyma, rászórjuk a pirospaprikat, egy pár másodpercig pirítjuk, majd a lecsepegtetett húst hozzáadjuk.
  4. A lecsósbabot (de lehet sima lecsó is) ledaráljuk vagy leturmixoljuk, és ezt is hozzáadjuk a húshoz.
  5. Hozzáadjuk a vörösbort.
  6. Ezt az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy a hús elbukjon.
  7. Sóval, borssal és majorannával ízesítjük.
  8. A babérlevelet hozzáadjuk, és egy csipetnyi szerecsendiót.
  9. A 2 mk paprikakrémet hozzáadjuk, egy mokkáskanál szódaporral megszórjuk, de vigyázzunk, mert futni fog a hab.
  10. Majd ha már a hús nem rágós, de még főnie kell, hozzáadjuk a krumplit kb. 20 perccel a főzés befejezése előtt.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 23397
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A férjem receptje, amit minden nyáron a Duna-parton készítünk el, több alkalommal is.

Hozzászólások (3)

zafirov

szódabikarbóna?????????????

Törölt felhasználó

igen az mert az megpuhitja a marhahúst

zafirov

azt én is tudom, hogy mire való de szerintem csak a lusta szakácsok használják, /már bocsi/ akiknek nincs idejük kivárni, amíg a hús szépen magától megpuhul, mindenféle gyorsító nélkül. volt olyan marhapörim a 9 órán át f?tt és akkor sem tettem bele, hát ízlés és hozzá állás kérdése....ha nincs ideje az embernek f?zzön lecsót az gyorsan megvan

Törölt felhasználó

en szerintem ez a z oldal nem azert jott létre hogy egymást es egymás eteleit kritizaljuk csak jobb ha tudod ez nem csak megpuhitja a hust hanem finomabbá is teszi.ha meg nem tetszik ne olvasd vagy hagyd ki a szódaport és ne engem min?sits ha megkérhetlek.csak ugy megkérdezném nalatok az ebéd az este van na mindegy.a másik dolog meg a lecsót sem 2 perc alatt lehet megf?zni.

zafirov

azért mert valami nehezebben f? meg nem kell bel?le moslékot csinálni holmi szódabikarbónával, a másik meg ne mondja nekem senki, hogy attól sokkal finomabb lesz, és egyébként ha valaki rutinos szakács az tudja, hogy a marhús bizony nem mindig ugyan annyi id? alatt f? meg és ez bele is kalkulálja, ebb?l kifolyólag talán nem fog éhen halni a családja ha kicsi várni kell. végül pedig nem téged min?sítettelek, hanem a receptedet

Törölt felhasználó

tudod lehet hogy te nem rakod bele és te véleményed szerint moslék a receptem akkor ne olvasd és ne csináld meg.én birom a kritikát de amit te irsz az már nem kritika és a másik dolog meg te nem a receptet minositeted le hanem engem....olvass utána.nem kötelez? olvasni aki amit ir. a másik dolog meg szerintem igenis finomabb lesz a hús mert omlósabb és jobban kiadja az izét.de hát minek is magyarázok neked.amugy is ez csak egy MOSLÉK!!!

witch

Haaaat igen, ezt a "titkot" csak az tudja akinek szeles a bab. :D

Törölt felhasználó

ezt mst nem értem.bocsi

witch

En azt hittem, hogy a bab miatt raktad bele a szodabikarbonat.

zafirov

és végül ha nem bírod a kritikát ne írj receptet. számomra a vita be van fejezve

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek