Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pina Colada szelet

Pina Colada szelet
Pina Colada szelet
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptet az oldalon találtam, és kipróbáltam, az egész családnak ízlett. Mivel nagy kedvencem a Piña Colada, így tudom, a kókusz nagyon finom az ananásszal, gondoltam megpróbálkozom egy kis újítással :) Nagy sikert aratott ;) Jó étvágyat hozzá mindenkinek!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A fehér krémhez

A sárga krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához előbb a vajat morzsoljuk el a liszttel, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
  2. Míg felverjük a tojásfehérjét a cukorral, és hozzákeverjük a kókuszt, a tésztát hűtőbe tesszük.
  3. Ezután két részre osztjuk, egyik felét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, majd elegyengetjük rajta a tojásfehérjés krémet.
  4. Kinyújtjuk a másik felét is, és rátesszük a fehér krém tetejére. Itt-ott villával megböködjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Míg sül, megfőzhetjük a sárga krémet. A tejet feltesszük melegedni, a tojássárgákat elkeverjük a liszttel és kevés (2 merőkanálnyi) meleg (nem forró) tejjel, majd a tűzhelyen lévő (szintén nem forró) tejhez adjuk. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. (Aki nem szereti a tojássárgával készült krémet, annak egy tipp: a tojássárga és a liszt helyett sűrítheti a tejet vaníliás pudinggal is, a tojássárga pedig jó lesz a vasárnapi rántott hús elkészítéséhez. ;) Ebben az esetben 6 dl tejet használjuk és 2 cs pudingport.)
  6. Ezután hagyjuk kihűlni, eközben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje.
  7. Ha kihűlt a krém, a szobahőmérsékletű margarint kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd a krémmel homogén masszává vegyítjük, és a kihűlt tésztás réteg tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük, míg elkészül a teteje.
  8. Az ananászlét feltesszük a tűzre (egy kevés kivételével, amiben a pudingport kikeverjük). Ha felforrt, állandó keverés mellett hozzáöntjük a kikevert pudingokat. Megvárjuk, míg besűrűsödik, majd elzárjuk alatta a gázt és kevergetés mellett langyosra hűtjük. Fontos, hogy még langyosan kenjük a krém tetejére!! Villával hullámozzuk a tetejét, majd ismét hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x35 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 114
elküldve: 2
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Izzy85

Mióta szakács: 2012.05.31.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kókuszos ananászos szelet, kókuszkrémes süti, kókusz szelet

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-03-06 13:34

A neve már jó, a süti guszta, és csak finom lehet, jön a Húsvét, köszönöm a receptet. .)
Éva-Anyóca

768
finomliszt 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 12 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 15 dkg
tojás 1 db
tojásfehérje 6 db
cukor 12 dkg
kókuszreszelék 25 dkg
tojássárgája 6 db
finomliszt 3 evőkanál
tej 3 dl
margarin 15 dkg
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
ananászlé 8 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak