Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pillecukor - Rachel Allen receptje

Pillecukor - Rachel Allen receptje
Pillecukor - Rachel Allen receptje
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem Rachel Allen ételeit. Ezt a receptet a Hétköznapi finomságok című műsorából lestem el. A párom imádja a pillecukrot, így megleptem vele. Teljesen oda volt érte! :) Fontos a recept sikeréhez, hogy betartsuk a megadott időket. Kedvünkre színezhetjük ételfestékkel vagy szörppel a habot.

Gyerkőcökkel is jó móka lehet elkészíteni, alig várom, hogy az enyémek akkorák legyenek, hogy be tudjam vonni őket. Tudom, hogy ez tömény cukor, de talán egészségesebb így, mintha boltba vennénk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 175 ml vízet feltesszük forrni, belekeverjük a cukrot. Addig kevergessük, amíg fel nem oldódik a cukor, de ha már forr, utána ne bántsuk, mert kicsapódik a cukor. Nem baj, ha esetleg kicsit habzik. 15 percig forraljuk.
  2. A keverőtálba tegyük bele a zselatint, és 1 dl vízzel keverjük el. Néhány percig hagyjuk állni.
  3. Béleljünk ki 2 réteg folpack-kal (frissentartó fólia) egy tepsit (de bármilyen forma jó).
  4. Fele-fele arányban keverjük össze a kukoricalisztet a porcukorral. Szándékosan nem írtam mennyiséget, attól függ, hány adagot készítünk. A tepsit mindenhol szórjuk be a keverékkel, hogy ne ragadjon a fóliára a kész massza.
  5. A forrásban lévő szirupot öntsük a zselatinhoz. Jó 15 percig keverjük, amíg jó kemény habot nem kapunk.
  6. Tegyük hozzá a 2 teáskanál vanília aromát. Keverjük át még egyszer.
  7. A kész habot öntsük a tepsibe, és szórjunk a tetejére is a lisztes-porcukros keverékből, majd takarjuk le fóliával.
  8. Legalább 6 órán át hagyjuk hűlni, de a hűtőbe ne tegyük!
  9. Vágjuk fel tetszőleges kockákra a pillecukrot. A ragadós éleket forgassük bele a lisztes keverékbe.
  • tepsi mérete: 20x27 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 032
elküldve: 2
receptkönyvben: 322
elkészítve: 5/16
Facebookon megjelent: -

szakács

DBrigi

Mióta szakács: 2011.03.18.
8 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mályvacukor, pillecukor másként

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszkindli
Kriszkindli Sat, 2012-04-28 21:01

Isteni finom lett! Még azt is megtudtam neki bocsájtani, hogy tömény cukor.

DBrigi
DBrigi / DBrigi Sat, 2012-04-28 06:53

Lucite, örülök, hogy jól sikerült és mindenkinek ízlett! De ehhez nem elég a jó recept, a te ügyességed is kellett. :)

lucite
lucite Fri, 2012-04-27 23:02

Elkészítettem, és azt kell mondjam hogy szuper jó a recept!
Habár a receptben írt 14 g helyett én 20 g lapzselatint használtam hozzá, így nagyon jó állaga lett, pedig alig 3 órát állt főzés után, de ennyi idő alatt jól kihűlt és szépen lehetett szeletelni.
Nagyon finom lett, mindenki oda-vissza volt érte, köszi a receptet!

DBrigi
DBrigi / DBrigi Tue, 2011-11-08 13:44

Szia! Egy darabig én is próbáltam jegyzetelni, de aztán a párom meglepett a sorozattal dvd-n, így bármikor visszanézhetem. :D Próbáld csak ki, nagyon finom és nagyon könnyű elkészíteni! :)

sidina
Sidina / sidina Mon, 2011-11-07 10:51

Szia!!! De jó!! Én is láttam a tv-ben Rachel Allen főzőműsorában (én is nagyon szeretem) csak sajnos nekem nem sikerült leírni. Úgy hogy én nagyon örülök a receptnek! Köszi!!

571
cukor 450 g
víz 175 ml
víz 100 ml
zselatin 14 g
vaníliaaroma 2 teáskanál
kukoricaliszt 2 evőkanál
porcukor 10 dkg