Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fondant Maria konyhájából

Fondant Maria konyhájából
Fondant Maria konyhájából
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nőnapi tortát készítettem, és ezzel a fondanttal vontam be, és a csoki gyurmából készítettem rá virágot.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A porcukrot átszitáljuk. Kb. fél kilónyit tegyünk keverőtálba, és készítsünk a közepébe mélyedést.
  2. A zselatint keverjük el a vízben, majd vízgőz fölött melegítsük fel. Amikor már szinte forró, adjuk hozzá a margarint és a mézet, és addig keverjük, míg teljesen el nem olvadnak benne.
  3. Ezután öntsük a porcukor mélyedésbe, és kanállal kezdjük el belekeverni a porcukrot.
  4. Amikor már kanállal nem tudjuk kavarni, kézzel kezdjük el gyúrni. Ezt lehet a tálban vagy porcukorral meghintett gyúródeszkán, ízlés szerint. Annyi porcukrot adjunk még hozzá (legjobb kanalanként, minden adagot jól beledolgozva), hogy szép egynemű, gömbbé álló, kézhez még jócskán tapadó masszát kapjunk.
  5. Torta bevonásához hagyhatjuk lágyabbra, figurák készítéséhez pedig keményebbre.
  6. Miután készen vagyunk, duplán csomagoljuk bele folpackba, és hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten kb. 6 órát.
  7. 2-3 napig szobahőn is eláll, ha tovább szeretnénk tárolni, tegyük hűtőbe.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 6 593
elküldve: 0
receptkönyvben: 155
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cukorfondant, házi fondant, házilag készített cukorfondant

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eva_sweet
eva_sweet Wed, 2014-11-12 20:16

Most lett keszen, azt szerettem volna kerdezni,hogy nem kell hutobe tenni mielott neki allok vele dolgozni,nem fog ragadni?elore is koszonom a valaszt.

ejiku
Maria. / ejiku Thu, 2014-11-13 20:10

Szia eva!
Egykicsit megkésve a válasszal.Ha mindjárt akarod használni akkor nem kel a hüttöbe tenni,de ha pár nappal késöbb akkor tedd be a hüttöbe.

628
zselatin 1 ek
víz 6 evőkanál
méz 2 ek
margarin 1 ek
porcukor 0.75 kg