Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns tokány

Pikáns tokány
Pikáns tokány
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon ritkán főzök sertést, de olyan szép lapockát láttam, hogy muszáj volt vennem belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat felhevítjük, a felaprított hagymát megdinszteljük rajta, aztán a szalonnát is megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, azt is átpirítjuk, míg a hús ki nem fehéredik.
  2. Ekkor sózzuk, jó alaposan borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, a babérlevelet, felöntjük a borral és a vízzel és fedő alatt közepes lángon puhára főzzük.
  3. Amikor megfőtt, a tejföllel behabarjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 024
elküldve: 7
receptkönyvben: 114
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéstokány, tejfölös tokány, szalonnás sertéstokány

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2013-05-16 16:06

Kedves Évi néni, ez is nagyon finom! Felvettem az étlapunkra! :-)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-05-17 13:54

Kedves Tímea!
Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen. Remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-03-25 19:40

Köszönöm szépen. Megtértem a Kórházbólés felturbózom magam. Remélem kellemesen telt a szabadság. Üdv: Vass

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-03-26 05:07

Jobbulást és pihenést, mielőtt megint felturbózod Magad :))) puszillak, Torma :)

638
sertéslapocka 50 dkg
bacon 15 dkg
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
1 csipet
bors 1 tk
mustár 2 ek
babérlevél 1 db
fehérbor 2 dl
víz 2 dl
tejföl 2 dl