r
Nosalty Logó

Pikáns paradicsomos bab

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wurgar Falodája
Pikáns paradicsomos bab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 273 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1088 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 158 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 273 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1890.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1124 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1054 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1098 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 1088 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    756 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 158 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olívaolajban megdinszteljük a félbevágott gyöngyhagymát
  2. Erre jöhet a nagy kockára vágott vöröshagyma. Kicsit megsózzuk, hogy gyorsabban kiengedje a levét. Nem akarjuk, hogy megpiruljon!
  3. Ahogy elkezd pirulni, jöhet a kibelezett, felkockázott paradicsom (lehet bőrével együtt). Ekkor fűszerezzük intenzívebben, és öntsünk kicsit a gyöngyhagyma levéből is az ételbe, ettől lesz igazán pikáns.
  4. Ha áztatott babból készítjük, előre felesre főzzük meg (vagy kicsit még tovább), attól függően, mennyire szeretnénk szétfőzni a paradicsomot. A konzervbab ilyen szempontból egyszerűbb, hiszen pár perc főzés után, máris puha. Szóval, beletesszük a babot, igényünknek megfelelően, készre főzzük. Én szeretem, ha minden harapható állagú. Készre főzzük.
  5. Lisztszórással sűrítjük. Persze lehet más módszerrel is, de én nem szeretek hozzáadni semmi plusz zsiradékot.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 584
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 09.

Ajánló

Önmagában is remek, de tésztával, rizzsel esetleg kuszkusszal is kiváló. Egy kis fehérborral remekül fellehet még jobban dobni. Ezt a receptet videóban is elkészítem, youtube csatornámon megtaláljátok.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pikáns paradicsomos bab
Wurgar Falodája 3 recept

Egyik kedves ismerősöm jött hozzám vendégségbe, aki vegán. Gondoltam, csinálok neki egy egyedi receptet, amit én is szívesen megennék (én húspárti vagyok, de a bab se rossz). Így született ez. Annyira megtetszett neki, hogy múlt héten elkészítette a családjának is, akik szintén dicsérték. Így bátorkodom megosztani itt is. Amilyen egyszerű, annyira jó.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!