r
Nosalty Logó

Pikáns paradicsomos bab

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Wurgar Falodája
Pikáns paradicsomos bab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 273 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1088 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 158 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 273 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1890.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1124 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1054 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1098 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 1088 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    756 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 158 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olívaolajban megdinszteljük a félbevágott gyöngyhagymát
  2. Erre jöhet a nagy kockára vágott vöröshagyma. Kicsit megsózzuk, hogy gyorsabban kiengedje a levét. Nem akarjuk, hogy megpiruljon!
  3. Ahogy elkezd pirulni, jöhet a kibelezett, felkockázott paradicsom (lehet bőrével együtt). Ekkor fűszerezzük intenzívebben, és öntsünk kicsit a gyöngyhagyma levéből is az ételbe, ettől lesz igazán pikáns.
  4. Ha áztatott babból készítjük, előre felesre főzzük meg (vagy kicsit még tovább), attól függően, mennyire szeretnénk szétfőzni a paradicsomot. A konzervbab ilyen szempontból egyszerűbb, hiszen pár perc főzés után, máris puha. Szóval, beletesszük a babot, igényünknek megfelelően, készre főzzük. Én szeretem, ha minden harapható állagú. Készre főzzük.
  5. Lisztszórással sűrítjük. Persze lehet más módszerrel is, de én nem szeretek hozzáadni semmi plusz zsiradékot.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1208
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 09.

Ajánló

Önmagában is remek, de tésztával, rizzsel esetleg kuszkusszal is kiváló. Egy kis fehérborral remekül fellehet még jobban dobni. Ezt a receptet videóban is elkészítem, youtube csatornámon megtaláljátok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns paradicsomos bab
Wurgar Falodája 3 recept

Egyik kedves ismerősöm jött hozzám vendégségbe, aki vegán. Gondoltam, csinálok neki egy egyedi receptet, amit én is szívesen megennék (én húspárti vagyok, de a bab se rossz). Így született ez. Annyira megtetszett neki, hogy múlt héten elkészítette a családjának is, akik szintén dicsérték. Így bátorkodom megosztani itt is. Amilyen egyszerű, annyira jó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek