Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns csirke

Pikáns csirke
Pikáns csirke
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi receptkönyvben találtam ezt a receptet, amit egyből el is készítettem. Kíváncsi voltam a paprika és az ananász/alma közös ízére, és valami hihetetlenül egzotikus ízt kaptam. Mindenkinek nagyon ízlett. :) Szerintem nagyon hasonlít a Szecsuáni csirkéhez, amit a boltokban lehet kapni (de ez még finomabb ;)).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst mossuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd vágjuk kockára,3 ek olajon pirítsuk meg, majd tegyük félre egy tálba. Lefedve tároljuk.
  2. A serpenyőt pótoljuk ki 1 ek olajjal, majd pirítsuk meg először a kockára felvágott hagymát és pritaminpaprikát. Majd egy pár perccel később az ananászt is, és a kockákra vágott almát is pirítsuk tovább együtt, néhány percig.
  3. Öntsük fel a húslével, majd tegyük vissza a húsdarabokat a serpenyőbe, és így mindent 5 percig főzzünk együtt.
  4. Az ananász levét keverjük össze az étkezési keményítővel, majd adjuk a húshoz.
  5. Várjuk meg, amíg felforr, majd beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a citrom levét is.
  6. Már tálalhatjuk is, szerintem rizs illik hozzá a legjobban.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 691
elküldve: 3
receptkönyvben: 100
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorii

Mióta szakács: 2012.08.22.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
fogyókúra: AB0 diéta – 0 vércsoport
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paprikás-ananászos csirke, csirkeragu gyümölcsösen, zöldséges-gyümölcsös csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

508
csirkemell filé 70 dkg
ananászkonzerv 580 g
ananászlé 1.5 dl
alma 2 db
paradicsompaprika 1 db
újhagyma 3 db
szárnyas alaplé 1.5 l
étkezési keményítő 2 evőkanál
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 4 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint