r
Nosalty Logó

Pikáns burgonya-sütemény

Glaser
Pikáns burgonya-sütemény
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

757
Kalória
45.2g
Fehérje
64.1g
Szénhidrát
34.5g
Zsír
379.5g
Víz
292.9g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
5.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 757 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1518 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3319.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    1827 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    379.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 757 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6639.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1307 mg
  • Nátrium
    3654 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    128.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    759 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    411 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    577 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1710 micro
  • β-crypt
    471 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 1518 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, mossuk, durvára reszeljük. Kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojást, lisztet, a reszelt hagymát és a tojást. Elkeverjük. Sóval, borssal és oregánóval ízesítjük. A masszát egy 26 cm átmérőjű sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk.
  2. A kétféle paprikát és a fetát kockákra vágjuk. A sonkával együtt rászórjuk a burgonyamasszára, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
  3. Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 50-60 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A burgonyás masszát ízlés szerint ízesíthetjük fokhagymával is, oregánó helyett provence-i fűszerkeverékkel, vagy másféle fűszerekkel. Én csak a tortaforma aljára tettem sütőpapírt, de ajánlom a tortaformát teljesen sütőpapírral kibélelni, vagy vajjal kikenni. 

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...