r
Nosalty Logó

Korianderes burgonyadarabok

egy Panna
Korianderes burgonyadarabok
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

364
Kalória
6g
Fehérje
19.6g
Szénhidrát
29.9g
Zsír
128.7g
Víz
10.7g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2187 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    128.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 364 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    179.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6521.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    5527 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    772.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    728 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1325 micro
Összesen 2187 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a burgonyákat, és nagy darabokra vágjuk, a sertéshúst apró darabokra vágjuk, a paprikát és az újhagyma fehér részétfinomra aprítjuk.
  2. Nagy fazék forró vízben 15-25 percig vagy puhulásig főzzük a burgonyát. Kivesszük, lecsepegtetjük, és félretesszük a fővővíz egy részét.
  3. Mély serpenyőben bőségesen olajat hevítűnk, és addig sütjük benne a burgonyát, amíg aranyszínű lesz. Lecsepegtetjük, és félretesszük.
  4. Ezután egy kis olajat felforrósitunk, és egy kevés ideig sütjük az apróra vágott húst, a korianderbogyókatés a kaliforniai paprikát. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, és még egy percig keverve-rázva sütjük.
  5. Hozzákeverjük a burgonyát és a főzővizet. 2-3 percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p

Egy kínai receptes könyvben találtam ezt a receptet, és amikor bevásároltam, elfeledkeztem arról, hogy korianderbogyó helyett aprított korianderlevél kell. Csak a főzés közben jöttem erre rá, így hát elkészítettem vele. Nagyon érdekes íze lett, és külön élmény, amikor a bogyók elroppannak a fogak között.:)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek