Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis tejfölös-sajtos krumpli

Tepsis tejfölös-sajtos krumpli
Tepsis tejfölös-sajtos krumpli
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem nem eszik húst, ezért sűrűn készítem, mivel az egész család nagyon szereti. Jó étvágyat kívánok hozzá!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, kb. 2-3 mm-es karikára vágjuk.
  2. A hagymát félbevágjuk, felkarikázzuk. A paradicsomot, paprikát is karikára vágjuk, ezeket beletesszük a tepsibe.
  3. Ezt megszórjuk 1 ek liszt és 1 tk pirospaprika keverékével.
  4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. A tepsiben kicsit összekeverjük, majd ráöntjük a tejfölt, végül ráreszeljük a sajtot, és vajdarabkákat teszünk a tetejére.
  6. Lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 39 114
elküldve: 6
receptkönyvben: 655
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Böbe

Mióta szakács: 2010.03.14.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös csőben sült krumpli paradicsommal és paprikával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsoci92
zsoci92 Wed, 2013-08-07 21:06

Könnyen elkészíthető, laktatós és elnyerte az egész család tetszését! :)

Pici Juci
Pici Juci Tue, 2013-07-23 14:17

Ma ez volt nálunk az ebéd. Nagyon finom:)
Először kicsit furcsállottam, hogy minek bele paprika és paradicsom, de jó volt így együtt.
Köszönöm a receptet.

almamag
almamag Sun, 2013-01-27 15:52

Próbáljátok meg kevés vízben egy kicsit előfőzni a krumplit. Sokkal finomabb és hamarabb készre sül a sütőben. Mivel én is nagyon kevés húst eszem, gyakran készítek ilyen krumplit. Sok sikert! Üdv. Ili

Izabella1981
Izabella1981 Tue, 2011-08-02 18:44

És ha uborkagyaluval szeletelnéd a krumplit? Lehet, hogy vékonyabb lenne a krumpli, akkor hamarabb megpuhulna. Legalábbis én így szoktam csinálni ha nyers krumpliból készítek valami rakottast.

goedeburg
goedeburg / goedeburg Wed, 2011-06-01 13:02

Kedves Böbe
Peszter1 esetét is alapul véve ma esélyt adtam ennek a receptnek. 12 percre kevés vízzel a krumplikarikákat előfőztem mikróban. Mi haszna?! Egy órát alufóliával fedve, másfelet anélkül sült, és így is van krumplikarika ami kemény. Ennyi agyusztálás után úgy gondolom ez már nem lehet a krumpli hibája. A keletkezett lé zavart legkevésbé, bár kihűlés után sem szívta be semmi. Azt gondolom, nyers krumpliból ilyesmit, ahogy rakott krumplit (próbáltam) sem lehet csinálni. Volt ismerősöm aki mindent, értsd mindent úgy főzött hogy roppanós legyen benne a zöldség.(még a húslevest is!!!) Na azt hiszem neki ez nagyon bejönne.
Sajnálom, hogy nekem nem sikerült, pedig a kép nagyon guszta és az illata is remek.
Üdvözlettel

Böbe2010
Böbe / Böbe2010 Wed, 2010-04-28 18:15

Kedves Peszter1

Nekem is áll a lé alatta, de a krumpli magába szívja ha megpuhult és áll egy kicsit.
ÉN a sajttal együtt szoktam betenni sülni de így se rossz. Ez krumplitól is függhet, én is jártam már így, hogy nehezen akart puhulni. Ebben az esetben tovább kell sütni. A lé miatt meg ne aggódj magába szívja a krumpli. Bízom benne, hogy azért sikerült és finom lett.
Üdvözlettel Böbe

Peszter1
Peszter1 Tue, 2010-04-27 21:52

Kedves Böbe,
összeraktam a krumplit. Egy órája sül már 200 fokon fólia alatt (nem légkeveréses) és még nem puha. A szeletek 2-3 mm vastagok. Az alján lötyög 2 cm vizes lé a liszt ellenére.
A sajt még nincs rajta, gondoltam, amikor puha, leveszem a fóliát és rásütöm a sajtot.
Te hogyan és mennyi idő alatt érted el a fényképen látható gusztusos állagot?
Üdvözlettel PEszter

695
burgonya 1.5 kg
vöröshagyma 2 nagy fej
paradicsom 2 db
paprika 2 db
tejföl 4 dl
sajt 5 dkg
margarin 10 dkg
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint