Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pichelsteiner egytál

Pichelsteiner egytál
Pichelsteiner egytál
145 perc / előkészület: 25 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A pichelsteiner a Bajor-erdőből, Regen környékéről ered, és az egyik a híresebb német egytálételek közül.





hozzávalók / 4 adag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 500 g sertés-, marhahús vegyesen (ürühúst is lehet hozzáadni)

  • 2-3 fej vöröshagyma

  • 500 g burgonya

  • 1 ek zsír

  • 1 kisebb zellergumó

  • 350 g sárgarépa

  • 1-2 db póréhagyma

  • ½ l húsleves

  • bors

  • 1-2 ek morzsolt majoranna

  • 2 ek vágott petrezselyemzöld





 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst 2 cm-es kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, durva kockákra vágjuk.
  2. Felhevített zsíron kissé megpirítjuk a hagymát a hússal. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majorannával.
  3. A burgonyát megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított pórénak a fehér részét karikákra vágjuk. A megtisztított zellert kockákra vágjuk. A zöldségeket összekeverjük.
  4. Egy nagyobb edény aljára elrendezzük a húsnak az 1/3-át, a húsra rászórjuk a zöldségnek az 1/3-át. Sózzuk, borsozzuk. Rájön még két réteg hús és két réteg zöldség. Minden zöldségréteget sózzunk, borsozzunk. A felső réteg zöldség kell legyen.
  5. Felöntjük a levessel. Lefedjük, és lassú tűzön kb. 2 órat főzzük, míg a hús megpuhul. Nem szabad megkeverni, csak közben meg-megrázogatni.
  6. Tálaláskor megszórjuk petrzselyemzölddel.

  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 884
elküldve: 1
receptkönyvben: 121
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1904 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vegyes húsos egytálétel, zöldséges egytálétel német módra

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

A.Kati
A.Kati Sun, 2012-08-12 18:11

Szia,kedves Glaser! Azt szeretném megkérdezni,hogy ezt római tálban is el lehetne-e készíteni?
Üdv:Kati

glaser
Glaser / glaser Mon, 2012-08-13 15:35

Kedves Kati! En nem probaltam, de szerintem romai talban is lehet kesziteni. Üdv. Maria