r
Nosalty Logó

Csirkés édesburgonya marokkói stílusban

NS
Csirkés édesburgonya marokkói stílusban
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

544
Kalória
42.6g
Fehérje
65.4g
Szénhidrát
12.4g
Zsír
439g
Víz
109.5g
Koleszterin
11.7g
Élelmi rost
8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1405.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    439 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    9483 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5620.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    658 mg
  • Foszfor
    2175 mg
  • Nátrium
    2206 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    261.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    1756.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3213 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    37931 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    900 micro
Összesen 2176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1295 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    375 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 74 kcal

Elkészítés

  1. A felkockázott hagymát az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkét, fehéredésig pirítjuk. Ha kész, hozzáadjuk a fahéjat és a római köményt és az áttört fokhagymát.
  2. Felöntjük a csirkelevessel és a paradicsommal, ízesítjük sóval, borssal.
  3. Hozzáadjuk a kockára vágott édesburgonyát is, majd fedő alatt kb. 10 percet főzzük. Ekkor tesszük bele a petrezselyem zöldjét, és addig főzzük tovább, amíg az édeskrumpli megpuhul (nagyon hamar kész).
  4. A végén a bulgurt kétszeres vízben megfőzzük, ha kész, citrommal ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Szeretem különböző kultúrák ételeit megismerni, elkészíteni, általában tradicionális receptek alapján, melyeket "saját ízvilágunkra" alakítok. Így leltem rá egy marokkói édeskrumplis tálra, és pár próbálkozás után maradt ez a recept az állandó, visszatérő étellé az asztalunkon. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...