r
Nosalty Logó

Pesti szelet

Lizinka_
Pesti szelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

kakaós linzerlaphoz

piskótához

krémhez

tetejére

1429
Kalória
18.4g
Fehérje
181.2g
Szénhidrát
70.5g
Zsír
68.5g
Víz
290g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
107.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

kakaós linzerlaphoz

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 1429 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

kakaós linzerlaphoz

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 8574 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

kakaós linzerlaphoz

piskótához

krémhez

tetejére

Összesen 359 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    181.2 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 1429 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    423.2 g
  • Telített zsírsav
    234 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1740 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4225.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    1753 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1087.1 g
  • Cukor
    646 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    411 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2720 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    303 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    883 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2674 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1354 micro
Összesen 8574 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 359 kcal

Elkészítés

kakaós linzerlaphoz

  1. Az átszitált lisztet összedörzsöljük a zsírral. Beleszitáljuk a sütőport és a kakaót. Ezután beletesszük a porcukrot és a többi hozzávalót. Egynemű tésztává gyúrjuk.
  2. Két részre osztjuk, és két lapot nyújtunk belőle, amit megszurkálva, zsírozott tepsi hátulján előmelegített sütőben megsütünk.

piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához tesszük a vizet. Kézi robotgép legmagasabb fokozatával elkezdjük keverni, közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Sűrű habbá verjük. Ezután beleforgatjuk a lisztet és a négy tojás felvert kemény habját.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A piskótát deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hűlni hagyjuk.

krémhez

  1. Egy kisebb lábasba mérjük a cukrot, a lisztet és a tejet. Alacsony lángon, folytonos keverés közben besűrítjük. Kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a kihűlt, főzött krémet, és lazán összekeverjük.
  2. A krémet két részre osztjuk. Az egyik kakaós linzerlapot megkenjük a krém egyik felével. Ráhelyezzük az egész piskótát, amit itt-ott rummal meglocsolunk. A piskóta tetejére kenjük a krém másik felét, melyre rátesszük a másik kakaós lapot. Félretesszük összeérni, és hagyjuk, hogy a linzerlapok megpuhuljanak. (Ez 2-3 óra, de lehet egy egész éjszaka is!)

tetejére

  1. A tejszínt felforrósítjuk a vajjal. Ezután beletördeljük a csokoládét. Levesszük a tűzről, és legalább 5 percig keverjük. Ezzel a csokimázzal bevonjuk a sütemény tetejét. Hűtőbe tesszük annyi időre, amíg a csokimáz megköt.
  2. Szeletekre vagy kockákra vágva kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30

Finom, mutatós süti, szintén a családi receptarchívumból.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek