Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Réteges részeg szelet 3.

Réteges részeg szelet 3.
Réteges részeg szelet 3.
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családom kedvenc süteménye, ünnepi alkalomra is megállja a helyét.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásfehérjét habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a zsemlemorzsát.
  2. A masszát közepes méretű tepsibe simítjuk, és sütőben megsütjük. (A sütéssel vigyázzunk, mert könnyen kiszáradhat a tészta.)
  3. A krémhez a tojássárgáját a pudingporral simára keverjük. A tejet fokozatosan hozzáadjuk, és felforraljuk. Beletesszük az 1 dl vízben elkevert étkezési keményítőt. Az egészet kicsit összeforraljuk, és kihűtjük.
  4. A margarint a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt krémmel összedolgozzuk, és két részre osztjuk.
  5. A krém egyik felét a tésztára kenjük. A babapiskótákat rumba mártjuk (vagy megkenjük rummal), és a krémet beborítjuk velük.
  6. A csokoládéból 10 dkg-ot felolvasztunk, a krém másik feléhez adjuk, és óvatosan a piskótára kenjük. A maradék csokoládét a sütemény tetejére reszeljük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 459
elküldve: 18
receptkönyvben: 778
elkészítve: 14/22
Facebookon megjelent: 1

szakács

Ferencz Lajosné

Mióta szakács: 2010.04.05.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós-rumos szelet, réteges részeges sütemény

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cezar 07
Cezar 07 Thu, 2012-02-23 09:49

Kedves Mariah 54! Köszönöm a gyors válaszodat, most már akkor bátran nekivágok! :-)

Cezar 07
Cezar 07 Wed, 2012-02-22 23:16

Gyors segítség kellene! Nekem úgy tűnik, mintha a képen tésztában kakaópor lenne, de a hozzávalók közt nem látom! Nagyon szeretném elkészíteni, de a bizonytalanságom miatt, így nem merek hozzáfogni!Előre is köszi a gyors választ!

mariah54
Ferencz Lajosné / mariah54 Thu, 2012-02-23 09:37

A tésztában nincs kakaó, csak a tojásfehérje van benne és szerintem ezért tűnik sötétebbnek. A sütéssel nagyon kell vigyázni, mert könnyen kiszáradhat a tészta.

fannika0311
Fanka / fannika0311 Tue, 2012-02-07 23:39

szia :) El szeretném készíteni a sütidet egy rendezvényre és az lenne a kérdésem,hogy a rumot lehetne-e esetleg helyettesíteni kevesebb rumaromával?
köszönöm: Fanni :)

mariah54
Ferencz Lajosné / mariah54 Wed, 2012-02-08 09:49

Fannika! Természetesen lehet a rumot aromával helyettesíteni, de ha az aroma kevés önmagában a piskótákat bemártani ,ezért ajánlott minimális mennyiségű tejjel hígítani!
Sok sikert a sütéshez!

ebba
ebba / ebba Fri, 2011-10-28 09:34

húú, fini lehet! el is készítem hétvégén. Mekkora tepsiben süssem?

nemethjuli
nemethjuli Fri, 2011-07-01 15:23

 Megcsináltam!!! Dió helyett mák került a tésztába. Nagyon finom és tökéletes a recept! Bátran készítse mindenki!!
Köszönjük ezt a finomságot. :-)

1179
tojásfehérje 7 db
cukor 20 dkg
dió 15 dkg
finomliszt 3 dkg
zsemlemorzsa 2 dkg
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 7 db
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 6 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
babapiskóta 20 db
rum 1 dl
csokoládé 15 dkg