Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

4 lapos krémes

4 lapos krémes
4 lapos krémes
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bea sütik oldalon találtam, de több módosítással készítettem el. Ott debreceni béles néven volt. De én úgy gondolom, hogy nem béles. Nagyon finom lett, hasonló a hatlaposhoz, de kissé más.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit jól nyújtható tésztává összegyúrjuk. Ha nem állna össze (nekem így jó volt), akkor tegyünk hozzá tejet.
  2. 4 egyforma cipóra osztjuk, majd kinyújtjuk. 24×39 cm–es margarinnal lekent tepsi hátoldalán egyenként kisütjük. Egy lap sütési ideje 7-8 perc (180 fokon), teljesen világosra sütjük.
  3. A krémhez a tojássárgákat, tej felét, cukrokat, kakaóport, lisztet csomómentesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a megmaradt tejet, és sűrűre felfőzzük. Ezután hozzákeverjük a margarint és a keményre felvert tojáshabot.
  4. A lapokat betöltjük.
  5. A máz készítése: a tejszínt a csokoládéval felolvasztjuk, hozzákeverjük a margarint, és a sütemény tetejére öntjük. A sütemény 1 éjszakát álljon a hűtőben, és utána tetszés szerint szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24×39 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 432
elküldve: 2
receptkönyvben: 63
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csokis négylapos, réteges csokis süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Erika Mészáros
pandamaci61 / Erika Mészáros Sat, 2015-12-12 21:03

Kedves Edit! Ma elkészítettem a recepted alapján a süteményt, nagyon várom már a holnapot, hogy megkóstolhassam. Köszönöm a receptet!!

964
finomliszt 50 dkg
szalalkáli 15 g
porcukor 10 dkg
margarin 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
tojássárgája 3 db
tej 1 l
finomliszt 5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
vaníliás cukor 3 csomag
porcukor 15 dkg
margarin 15 dkg
tojásfehérje 3 db
csokoládé 15 dkg
habtejszín 75 ml
margarin 5 dkg