r
Nosalty Logó

Marlenka szelet tejmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Leilakonyhája
Marlenka szelet tejmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Szóráshoz

Összesen 791 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Szóráshoz

Összesen 6329 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Szóráshoz

Összesen 304 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 791 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    308.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4559.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1014 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1373 mg
  • Nátrium
    1542 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    851.9 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    825.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    373 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2135 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 6329 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 304 Kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához valókat jól összekeverjük, majd 4 részre osztjuk. (1 kis gombóc ~214,5 g) Két sütőpapír között egyesével vékonyra nyújtjuk a tésztákat. (Ez a művelet egy kicsit időigényes és nem könnyű, mert a tészta ragad.)
  2. Egy tepsi hátulján, 175 fokra előmelegített sütőben egyesével készre sütjük őket. 7-8 perc a sütési idő laponként.
  3. A krémhez a vaníliás pudingport 1 ek liszttel összekeverjük, majd 3,5 dl növényi tejjel készre főzzük. A csokoládés pudinggal is így járunk el (1 ek liszt + 3,5 dl növényi tej.) A növényi margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd két részre osztjuk. A langyosra hűlt vaníliás pudinghoz keverjük a cukros margarin felét, a másik felét pedig a csokoládés pudinghoz.
  4. A kihűlt tésztalapokat megtöltjük a krémmel: vanília, csokoládé, vanília és a tetejére csokoládés krém kerül, amit cukrozatlan kakaóporral szórunk meg.
  5. Hűtőszekrényben pihentetjük, amíg a lapok meg nem puhulnak.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 7821
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 15.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Leilakonyhája 2 recept

Az egyik kedvenc süteményem a marlenka, amit most tejmentes változatban készítettem el. Egyáltalán nem diétás, de talán ez a marlenka esetében nem is számít. 

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek