Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spontán barackos

Spontán barackos
Spontán barackos
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem, ha valamilyen esemény apropóján készítek édességet, de legalább ugyanannyira élvezem a spontán sütéseket is. Ilyen volt ez a mostani is, amikor este nyolckor annyi volt a fejemben, hogy csinálok valami barackosat. Ez lett belőle.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

ajánlat

A blogomon szintén megtaláljátok a receptet, még több képpel!

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral felverjük, hozzákeverjük lisztet és a sütőport.
  2. Ezek után én mindig a massza állagától függően öntök hozzá egy kis vizet/tejet.
  3. Vékony lapokat szerettem volna, ezért sütőtálcára öntöttem a masszát, pontosabban annak a felét, ebből az adagból ugyanis két tálcányi jött ki.
  4. Két nektarint vékony szeletekre vágunk, a tészta tetejére helyezzük őket, majd megszórjuk szeletelt mogyoróval. Ezután mehetett is a sütőbe, ahol 180 fokon, nagyjából 15 perc alatt el is készült.
  5. Majd eljátsszuk ugyanezt a massza másik felével is. A készre sütött lapokat elfelezzük, így végül négy lappal dolgozunk.

Krém

  1. A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a két tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját pedig habosra keverjük a maradék, tehát 10 dkg cukorral, illetve egy csomag vaníliás cukorral.
  2. A kikevert sárgáját feltesszük a tűzre, majd a lisztet és a tejet felváltva, apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk, ügyelve arra, hogy ne csomósodjon össze. Ezt sűrű krémmé főzzük, közben pedig beleöntünk még egy csomag vaníliás cukrot. Miután a krém elkészült, félretesszük hűlni.
  3. Addig elővesszük a már korábban felvert fehérjét, és elkészítjük hozzá a barackot, amivel csupán annyi volt a dolgom, hogy egy csomag vaníliás cukorral kicsit összeturmixoljuk (még meghámozni sem kell, csak a magjától megszabadítani). Amikor ez megvolt, akkor a 3/4-ét hozzákeverjük a fehérjéhez.
  4. Végül már csak a rétegezés maradt hátra, ami nálam a következőképpen nézett ki: 1 lap tészta + a főzött krém fele (amit én megbolondítottam egy pár kanál összeturmixolt barackkal, így azzal összekeverve került a lapra) + 1 újabb lap tészta + a barackos a tojásfehérje + ismét 1 lap tészta + a meghagyott turmixolt barackból egy vékony réteg, majd rá a főzött krém másik fele, végül az utolsó lap tészta, rá a tetejére.
  5. A kész süteményt 1 napig pihentetjük, így a tészta megpuhul, és az ízek még jobban összeérnek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 039
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sweet black things - Dominika

Mióta szakács: 2014.08.22.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

barackos krémes süti, krémes sütemény barackkal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

571
tojás 6 db
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 1 csomag
finomliszt 20 dkg
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
nektarin 2 db
víz 1 dl
földimogyoró 3 dkg
tojás 4 db
tej 8 dl
finomliszt 10 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
nektarin 3 db