r
Nosalty Logó

Spontán barackos

NS
Spontán barackos
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

571
Kalória
17.4g
Fehérje
100.8g
Szénhidrát
10.4g
Zsír
127.2g
Víz
225.1g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
60.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 571 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4538 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 154 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    127.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 571 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    139.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7984.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    2213 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    3056 mg
  • Nátrium
    2057 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    806.5 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1017.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    871 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    1535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    858 micro
  • β-crypt
    601 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3448 micro
Összesen 4538 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral felverjük, hozzákeverjük lisztet és a sütőport.
  2. Ezek után én mindig a massza állagától függően öntök hozzá egy kis vizet/tejet.
  3. Vékony lapokat szerettem volna, ezért sütőtálcára öntöttem a masszát, pontosabban annak a felét, ebből az adagból ugyanis két tálcányi jött ki.
  4. Két nektarint vékony szeletekre vágunk, a tészta tetejére helyezzük őket, majd megszórjuk szeletelt mogyoróval. Ezután mehetett is a sütőbe, ahol 180 fokon, nagyjából 15 perc alatt el is készült.
  5. Majd eljátsszuk ugyanezt a massza másik felével is. A készre sütött lapokat elfelezzük, így végül négy lappal dolgozunk.

Krém

  1. A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a két tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját pedig habosra keverjük a maradék, tehát 10 dkg cukorral, illetve egy csomag vaníliás cukorral.
  2. A kikevert sárgáját feltesszük a tűzre, majd a lisztet és a tejet felváltva, apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk, ügyelve arra, hogy ne csomósodjon össze. Ezt sűrű krémmé főzzük, közben pedig beleöntünk még egy csomag vaníliás cukrot. Miután a krém elkészült, félretesszük hűlni.
  3. Addig elővesszük a már korábban felvert fehérjét, és elkészítjük hozzá a barackot, amivel csupán annyi volt a dolgom, hogy egy csomag vaníliás cukorral kicsit összeturmixoljuk (még meghámozni sem kell, csak a magjától megszabadítani). Amikor ez megvolt, akkor a 3/4-ét hozzákeverjük a fehérjéhez.
  4. Végül már csak a rétegezés maradt hátra, ami nálam a következőképpen nézett ki: 1 lap tészta + a főzött krém fele (amit én megbolondítottam egy pár kanál összeturmixolt barackkal, így azzal összekeverve került a lapra) + 1 újabb lap tészta + a barackos a tojásfehérje + ismét 1 lap tészta + a meghagyott turmixolt barackból egy vékony réteg, majd rá a főzött krém másik fele, végül az utolsó lap tészta, rá a tetejére.
  5. A kész süteményt 1 napig pihentetjük, így a tészta megpuhul, és az ízek még jobban összeérnek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Szeretem, ha valamilyen esemény apropóján készítek édességet, de legalább ugyanannyira élvezem a spontán sütéseket is. Ilyen volt ez a mostani is, amikor este nyolckor annyi volt a fejemben, hogy csinálok valami barackosat. Ez lett belőle.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...