r
Nosalty Logó

Őszibarack süti 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Őszibarack süti 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 2068 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 8274 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 351 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1505.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.3 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 2068 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    229.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6022.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    1499 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2516 mg
  • Nátrium
    1292 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1449.4 g
  • Cukor
    745 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    291 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 8274 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 351 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összekeverjük, kivéve a 80 dkg lisztet.
  2. 45 percig pihentetjük, aztán hozzáadjuk a lisztet, és jól átgyúrjuk. Diónyi nagyságú gombócokra formázzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  3. Előmelegített sütőben süssük, vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert szétreped a tészta. Épp, hogy csak piruljon. Mikor kész van, kikaparjuk a közepét a tölteléknek.
  4. A töltelékhez valókat összekeverjük a kikapart tésztabelsőkkel. Ezzel megtöltjük a tésztát, és összeragasztunk 2 db-ot.
  5. A tészta egyik felét megkenjük vérnarancs aromával, a másikat mandula aromával. Ecsettel megkenjük tojásfehérjével, és meghempergetjük a kristálycukorral.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 67088
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 10.

Ajánló

Nekem nem volt mandula aromám, ezért foltokba raktam rá vérnarancs aromát.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt az egyik ismerősömnél ettem, aki elég kétbalkezes, de ha ő meg tudta csinálni, nekem se fog gondot okozni. De azért elég nehéz recept. Alig bírtam kikaparni, mert mindig széttört. Mindenkinek javaslom, hogy vigyázzon.

Hozzászólások

piakistvanne

Mi is nagyon szeretjük.Kb. 20 éve lakodalomba csináltam egy ismer?sömnek 500db-ot,akkor gondolkodtam el hogy lehetne megoldani hogy gyorsabban és egészben is maradjon.Az egész héjas diót késsel szétpattintottam,van mikor nem sikerül próbálkozni kell,kapok két felet ebb?l kiszedem a diót és a maszatot ,átmosom ha kell kicsit letisztítom ,(én fogkefével csinálom)és erre rakok a tésztából de el?tte minden diót belisztezek kicsit.Máris süthet?,mikor kész kiszedem a diót még melegen,újból liszt és mehet a következ? adag.Tölteléknek pedig darált kekszet használok a tészta bels? helyet.

Törölt felhasználó

Ne haragudj kedves mende10 de ez még véletlenül se barack!!!!!!!!!!!!!!valamit nagyon elnézett az ismerösöd is,de majd ha én felrakom az eredeti receptet,amit lealább 100 éve ismernek itt a környékemen,majd megérted miröl beszélek...............ízre biztos fini de kinézetre nem barack!

Törölt felhasználó

igaz hogy nem olyan de azért közelít hozzá

Törölt felhasználó

Kedves Mende01! Nekem tetszenek a barackjaid, olyan jó érettek, szívesen beléjük harapnék!:() De sajnos én ilyet nem ehetek:( Sok sikert!

Törölt felhasználó

kösz hát sajnálom

Törölt felhasználó

  Most nem azért, én senkit nem akarok bántani, de nem kellene lehúzni ennyire mások barack receptjeit, csak azért, mert Te jobbat csinálsz, vagy máshogyan. Egy másik barackreceptnél is olyan lekezel?en írsz, aztán a Te híres recepted meg sehol. Téged sem bántani akarlak, csak nem értem, miért kell bárkit is ennyire lehúzni. Nem hiszem, hogy Te mindent tökéletesen készítenél.

Törölt felhasználó

kösz

Törölt felhasználó

mende01 Nagyon szép a barackod!!!! Olyan, mintha igazi lenne.

Törölt felhasználó

Kriszta néni meg csak irigykedik:)))

Törölt felhasználó

Nekem is nagyon tetszenek a barackok mende01:) Gyerekkoromban én is lagzikban ettem,ott elmaradhatatlan süti volt.... én örülnék neki,ha fele ilyen szépeket tudnék csinálni:))Gratula,Ancs@

Törölt felhasználó

Nekem is nagyon tetszenek a barackok mende01:) Gyerekkoromban én is lagzikban ettem,ott elmaradhatatlan süti volt.... én örülnék neki,ha fele ilyen szépeket tudnék csinálni:))Gratula,Ancs@

Törölt felhasználó

Hát Kriszta néni nem tudom mit lát.... nagyon is olyan mint a barack és egy sütinek nem csak egyféle receptje lehet. Nagyon szépek a sütik:)

P.

Orsy, egyetértek. Kriszta néni pont az a fajta, aki szerint csak az ? hírhedt receptje az igazi...Már szááááz éve... :-p

Törölt felhasználó

Én is gyakran sütöttem. Az én tapasztalatom szerint még melegen a tepsib?l kiszedve lehet a legegyszer?bben kikaparni a töltelék helyéb?l a tésztát. Így is el?fordul, hogy eltörik de kevesebb és az kerül a töltelékbe.

Holub Andrasne

Kedves mende 01!Olyan guszták a barackok,hogy szivesen beleharapnék.Kriszta néni meg egye az ? barackjait ...

Törölt felhasználó

Itt nem Kriszta néni irígykedik, hanem ti, amiért ? esetleg jobban el tudja készíteni azt a baracksütit. Ti sokkal agresszívebben lehúzzátok ?t, amiért a tökéletességre törekszik. ? csak udvarias hangnemben elmondta a véleményét. Én a helyetekben kérném ?t, ismertesse meg velünk a jobbat és szebbet. Tanulni nem szégyen! Ha valóban ? jobbat tud és átadja nekünk, köszönet jár neki érte, nem pedig irígyked?, rosszindulatú támadás. A kritikát - ha az jogos - el kell tudni viselni, sokszor az épít? jelleg? is lehet.

Törölt felhasználó

Nagyon jól mutat és finom. Végre újra rátaláltam erre a receptre.

Törölt felhasználó

Végre rátaláltam a receptre újra. Régen már készítettem, de a recept elveszett. Én fél dióra teszem a tésztát így nem kell kivájni.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Hol lehet venni az ilyen barackokba m?anyag leveleket? Válaszotokat el?re is köszönöm!

Szilviaa

Szia! Meg tudnád mondani, hogy ebb?l a mennyiségb?l kb hány barack lesz? Oviba készíteném farsangra.:) Köszi!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek