Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarack süti 3.

Őszibarack süti 3.
Őszibarack süti 3.
105 perc / előkészület: 75 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az egyik ismerősömnél ettem, aki elég kétbalkezes, de ha ő meg tudta csinálni, nekem se fog gondot okozni. De azért elég nehéz recept. Alig bírtam kikaparni, mert mindig széttört. Mindenkinek javaslom, hogy vigyázzon.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

ajánlat

Nekem nem volt mandula aromám, ezért foltokba raktam rá vérnarancs aromát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összekeverjük, kivéve a 80 dkg lisztet.
  2. 45 percig pihentetjük, aztán hozzáadjuk a lisztet, és jól átgyúrjuk. Diónyi nagyságú gombócokra formázzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  3. Előmelegített sütőben süssük, vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert szétreped a tészta. Épp, hogy csak piruljon. Mikor kész van, kikaparjuk a közepét a tölteléknek.
  4. A töltelékhez valókat összekeverjük a kikapart tésztabelsőkkel. Ezzel megtöltjük a tésztát, és összeragasztunk 2 db-ot.
  5. A tészta egyik felét megkenjük vérnarancs aromával, a másikat mandula aromával. Ecsettel megkenjük tojásfehérjével, és meghempergetjük a kristálycukorral.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 64 405
elküldve: 23
receptkönyvben: 500
elkészítve: 13/18
Facebookon megjelent: -

szakács

mende01

Mióta szakács: 2011.02.08.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes őszibarack, őszibarack sütemény

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szilviaa
Szilviaa Tue, 2012-02-14 18:32

Elkészítettem!
Nagyon finom, és nagyon szép!:)) Vérnarancs és császárkörte aromát használtam a színezéshez, így igazán érett barackhoz hasonlító sütiket kaptam.
42 darab szép, formás, méretes barackom lett. A belsejének a kiszedésével sem volt gondom, úgy kezdtem el forgatni benne a kést, mint ahogyan a fúró megy a falba.:))
A töltelék is finom. Olyan büszke vagyok, hogy ilyen szépek lettek, és ezt neked köszönhetem mende!!:)))
Nálam a sütési idő nem stimmelt csak, nekem 10-15 perc alatt megsült a tészta, de ennek szintén csak örülni tudtam.:)
Szóval köszönöm.:) Remélem valamikor elolvasod és megtalál a hálám!:))

Szilviaa
Szilviaa Fri, 2012-02-10 18:25

Szia!
Meg tudnád mondani, hogy ebből a mennyiségből kb hány barack lesz? Oviba készíteném farsangra.:)
Köszi!

Eliszke
Eliszke / Eliszke Wed, 2012-02-01 15:16

Sziasztok! Hol lehet venni az ilyen barackokba műanyag leveleket? Válaszotokat előre is köszönöm!

Hajdu Béla Tibor
Hajdu Béla Tibor Fri, 2011-08-05 21:41

Végre rátaláltam a receptre újra. Régen már készítettem, de a recept elveszett. Én fél dióra teszem a tésztát így nem kell kivájni.

kukta51
kukta51 Fri, 2011-08-05 16:57

Itt nem Kriszta néni irígykedik, hanem ti, amiért ő esetleg jobban el tudja készíteni azt a baracksütit. Ti sokkal agresszívebben lehúzzátok őt, amiért a tökéletességre törekszik. Ő csak udvarias hangnemben elmondta a véleményét. Én a helyetekben kérném őt, ismertesse meg velünk a jobbat és szebbet. Tanulni nem szégyen! Ha valóban ő jobbat tud és átadja nekünk, köszönet jár neki érte, nem pedig irígykedő, rosszindulatú támadás. A kritikát - ha az jogos - el kell tudni viselni, sokszor az építő jellegű is lehet.

Holub Andrasne
Holub Andrasne Fri, 2011-08-05 16:42

Kedves mende 01!Olyan guszták a barackok,hogy szivesen beleharapnék.Kriszta néni meg egye az ő barackjait ...

Beck Józsefné
Beck Józsefné / Beck Józsefné Fri, 2011-08-05 15:30

Én is gyakran sütöttem. Az én tapasztalatom szerint még melegen a tepsiből kiszedve lehet a legegyszerűbben kikaparni a töltelék helyéből a tésztát. Így is előfordul, hogy eltörik de kevesebb és az kerül a töltelékbe.

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Sun, 2011-05-08 14:48

Hát Kriszta néni nem tudom mit lát.... nagyon is olyan mint a barack és egy sütinek nem csak egyféle receptje lehet. Nagyon szépek a sütik:)

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2011-05-08 15:58

Orsy, egyetértek.
Kriszta néni pont az a fajta, aki szerint csak az Ő hírhedt receptje az igazi...Már szááááz éve... :-p

Angyalka13
Angyalka13 / Angyalka13 Tue, 2011-04-26 07:29

Nekem is nagyon tetszenek a barackok mende01:)
Gyerekkoromban én is lagzikban ettem,ott elmaradhatatlan süti volt....
én örülnék neki,ha fele ilyen szépeket tudnék csinálni:))Gratula,Ancs@

Angyalka13
Angyalka13 / Angyalka13 Tue, 2011-04-26 07:28

Nekem is nagyon tetszenek a barackok mende01:)
Gyerekkoromban én is lagzikban ettem,ott elmaradhatatlan süti volt....
én örülnék neki,ha fele ilyen szépeket tudnék csinálni:))Gratula,Ancs@

kissgal
kissgal Mon, 2011-04-25 17:20

mende01
Nagyon szép a barackod!!!! Olyan, mintha igazi lenne.

Idontcare
Idontcare / Idontcare Sun, 2011-03-13 18:03

 
Most nem azért, én senkit nem akarok bántani, de nem kellene lehúzni ennyire mások barack receptjeit, csak azért, mert Te jobbat csinálsz, vagy máshogyan. Egy másik barackreceptnél is olyan lekezelően írsz, aztán a Te híres recepted meg sehol. Téged sem bántani akarlak, csak nem értem, miért kell bárkit is ennyire lehúzni. Nem hiszem, hogy Te mindent tökéletesen készítenél.

kriszta néni
Kriszta néni / kriszta néni Thu, 2011-03-10 20:56

Ne haragudj kedves mende10 de ez még véletlenül se barack!!!!!!!!!!!!!!valamit nagyon elnézett az ismerösöd is,de majd ha én felrakom az eredeti receptet,amit lealább 100 éve ismernek itt a környékemen,majd megérted miröl beszélek...............ízre biztos fini de kinézetre nem barack!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-03-10 21:58

Kedves Mende01!

Nekem tetszenek a barackjaid, olyan jó érettek, szívesen beléjük harapnék!:() De sajnos én ilyet nem ehetek:( Sok sikert!

piakistvanne
piakistvanne Thu, 2011-03-10 14:35

Mi is nagyon szeretjük.Kb. 20 éve lakodalomba csináltam egy ismerősömnek 500db-ot,akkor gondolkodtam el hogy lehetne megoldani hogy gyorsabban és egészben is maradjon.Az egész héjas diót késsel szétpattintottam,van mikor nem sikerül próbálkozni kell,kapok két felet ebből kiszedem a diót és a maszatot ,átmosom ha kell kicsit letisztítom ,(én fogkefével csinálom)és erre rakok a tésztából de előtte minden diót belisztezek kicsit.Máris süthető,mikor kész kiszedem a diót még melegen,újból liszt és mehet a következő adag.Tölteléknek pedig darált kekszet használok a tészta belső helyet.

2068
mangalica zsír 20 dkg
tojássárgája 2 db
cukor 30 dkg
tej 2 dl
finomliszt 3 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 80 dkg
sárgabaracklekvár 25 dkg
porcukor 25 dkg
rumaroma 25 ml
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
tej 1 dl
mandulaaroma 10 ml
vérnarancs aroma 10 ml
cukor 5 dkg
tojásfehérje 1 db