r
Nosalty Logó

Őszibarack süti 3.

NS
Őszibarack süti 3.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

2068
Kalória
28.1g
Fehérje
362.3g
Szénhidrát
57.3g
Zsír
58.1g
Víz
156g
Koleszterin
9.1g
Élelmi rost
186.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 2068 kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 8274 kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1505.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    362.3 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 2068 kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    229.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6022.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    1499 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2516 mg
  • Nátrium
    1292 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1449.4 g
  • Cukor
    745 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    232.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    291 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 8274 kcal
  • 6% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 351 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összekeverjük, kivéve a 80 dkg lisztet.
  2. 45 percig pihentetjük, aztán hozzáadjuk a lisztet, és jól átgyúrjuk. Diónyi nagyságú gombócokra formázzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  3. Előmelegített sütőben süssük, vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert szétreped a tészta. Épp, hogy csak piruljon. Mikor kész van, kikaparjuk a közepét a tölteléknek.
  4. A töltelékhez valókat összekeverjük a kikapart tésztabelsőkkel. Ezzel megtöltjük a tésztát, és összeragasztunk 2 db-ot.
  5. A tészta egyik felét megkenjük vérnarancs aromával, a másikat mandula aromával. Ecsettel megkenjük tojásfehérjével, és meghempergetjük a kristálycukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 75 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt az egyik ismerősömnél ettem, aki elég kétbalkezes, de ha ő meg tudta csinálni, nekem se fog gondot okozni. De azért elég nehéz recept. Alig bírtam kikaparni, mert mindig széttört. Mindenkinek javaslom, hogy vigyázzon.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek