Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Perzsa ash leves

Perzsa ash leves
Perzsa ash leves
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sziasztok!

Szeretném nektek elhozni Közel-Kelet ízvilágát. Mai receptem egy perzsa ash leves. Nagyon finom tápláló, egyszerűen elkészíthető leves, vegetáriánusok is nyugodtan ehetik. 

Jó étvágyat. Tarts velem ! :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Előételként ajánlom. De magában, esetleg vacsorára is fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este áztassuk be a babot.
  2. A babot, lencsét, rizst összeöntjük egy lábasban.
  3. Adjunk hozzá 1,5 l vizet.
  4. Rakjuk bele a 3 db erőleves kockát.
  5. Közepes hőfokon, fedővel lefedve rakjuk fel főni 30-40 percre. Néha kavarjuk meg, nehogy leragadjon a rizs a lábas aljára.
  6. Közben apróra vágjuk össze a fűszernövényeket: petrezselymet, zellert, kaprot, metélőhagymát, spenótot.
  7. Ha letelt a főzési idő, öntsük bele a növényeket a lábasba.
  8. Öntsük fel még annyi vízzel hogy ellepje a fűszernövényeket. Ez kb. 3-3,5 l víz. Adjunk hozzá még sót és borsot érzés szerint. Bátran kóstoljuk a levest, s ízesítsük szájízlésünk szerint.
  9. Hagyjuk főni a levest még 40-50 percig, fedővel lefedve, lassú lángon.
  10. Ha letelt a főzési idő, nézzük meg a levest. Akkor végeztünk jó munkát, ha összeestek a fűszernövények, jól szétfőtt a rizs, és a bab színe zöldes barna lett. Összeállt a leves.
  11. Tálalás néhány kanálnyi görög joghurttal. Kétféleképpen fogyasztható az étel: joghurttal, így krémesebb lesz, vagy joghurt nélkül. Mindenhogy finom.:)
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 616
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fűszer Konyha

Mióta szakács: 2017.10.02.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lencseleves, bableves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bbius
bbius Mon, 2017-10-09 19:08

Szegény leves nem néz ki valami szépen, de biztosan finom :)

Fűszer Konyha
Fűszer Konyha / Fűszer Konyha Sun, 2017-10-15 22:25

Szia bbius :)

Maga a leves nem a szépségéről híres.
Ez a legkedveltebb leves Iránban, nagyon tápláló, gazdag fehérjében. Az íze egyáltalán nem hasonlít egyetlen magyar leveshez sem. Ez a leves sűrű, és nagyon érezhetőek a fűszernövények. Elsőre talán fura lehet a szétfőtt rizs is :)

Csak ajánlani tudom, nem nehéz elkészíteni, és pénztárca barát is. Ha pedig + fűszert, esetleg koriandert, vagy több borsot, sót szeretnél hozzá adni csak bátran. Ha pedig nagyon sűrűnek találod, akkor adhatsz hozzá több vizet, nem nagyon lehet elrontani.
Joghurttal pedig nagyon krémes lesz, hasonló mint egy krém leves, és ad egy savanykás ízt.

501
fehérbab 250 g
lencse 250 g
jázmin rizs 250 g
víz 5 l
leveskocka 1 db
petrezselyem 3 csokor
zellerlevél 3 db
kapor 3 csokor
spenót 200 g
metélőhagyma 3 csokor
fekete bors 3 csipet
5 csipet
görög joghurt 2 ek