Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pepita bomba

Pepita bomba
Pepita bomba
100 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Március végén nálunk összesűrösödnek a névnapok, és általában egybe ünnepeljük meg. Ez mindig remek alkalmat ad nekem a sütögetésre, ráadásul a rádióban még receptversenyt is hirdettek, így kiötlött bennem a Pepita Bomba ötlete! :) Tényleg finom volt, és puha és nagyon krémes. :)

Még több kép a készítésről http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/sutott--amde-dermedo-sutik/pepita-bomba.html

hozzávalók / 10 adag

A vaníliás piskótához

A kakaós piskótához

A csokihabhoz

A túrókrémhez

ajánlat

Úgy talán szebb lehet a pepia, ha külön sütjük meg a kakósat, és a vaníliás piskótát, és csak a kibéleléskor váltogatjuk őket. De ez csak később jutott eszembe. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pepita bombához, pepita piskótákat készítünk! Így a piskótatésztát két külön tálban keverjük ki. Először a vaníliásat: 5 tojássárgáját 100 gramm cukorral kihabosítunk elektromos habverővel. Megolvasztunk 50 g margarint, és egy kis vanília aromával és a vízzel hozzáadjuk a masszához. Majd 100 g lisztet és egy csomag sütőport hozzászitálunk.
  2. 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük 1 csomag vanillin cukorral, és a felét óvatosan belekeverjük a vaníliás piskótatésztába.
  3. Kikeverjük a kakaós piskótát. Szintén 5 tojássárgáját, 100 gramm cukorral fehéredésig habosítjuk. Megolvasztunk 50 g margarint, és 1 evőkanál kakaóporral és egy deci vízzel a masszához öntjük. Mikróban 350 Watton 2 perc alatt olvasszunk fel 6 kocka étcsokoládét, és bolondítsuk meg vele a piskótatésztát. Majd itt is 100 g lisztet 1 cs sütőporral szitáljunk bele, homogénre keverjük el, majd a tojáshab másik felét is adjuk hozzá óvatosan elegyítve.
  4. Most jön a trükk: egy sütőlapot vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és felváltva, csíkokban kanalazzunk először az egyik, majd mellé a másik piskótatésztából. Kanállal igazítsuk ki a masszákat, hogy érjenek össze.
  5. 10 perc alatt süssük meg őket, gázsütőben 5 perc nagylángon, 5 perc kicsire téve, majd ismételjük a tésztaadagolást még kétszer, így három csíkos piskótát kapunk.  Amikor kiszedünk egy tepsit, nedves konyharuhával fedjük le.
  6. Jöhet a csokihab! Főzzünk meg két csomag csoki pudingot 7 dl tejben 8 ek cukorral és 6 kocka olvasztott étcsokival együtt. A megmaradt 5 tojásfehérjét is kemény habbá verjük 1 cs vanilin cukorral, majd ezt óvatosan a pudingba forgatjuk. Homogénné keverjük.
  7. Jön a túrókrém! 500 g túrót villával összetörünk 100 g porcukorral, s ízesítjük 1 ek vanília aromával (fahéjjal is lehet). Melegítsünk meg 1 dl tejet, és adjunk hozzá 10 g zselatint (1 ek), majd ha feloldódott a zselatin, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a túróhoz.
  8. Most készül a bomba! Egy nagyobb mély üveg tálat béleljünk ki alufóliával. A piskótákat vágjuk fel csíkokra, és velük pepita mintát készítve, szintén kibéleljük az alufóliás tálat. Nyomkodjuk össze a széleit, hogy rés nélkül passzoljanak.
  9. Majd a csokihab felével feltöltjük, majd megint piskótaréteget teszünk rá.
  10. Jöhet a túrókrém erre, majd ismét piskóta.
  11. Végül a csokihab másik fele, és egy kör alakot vágva a piskótából befedjük a bombát. Végül alufóliával is bevonjuk.
  12. Ha maradt még a piskótákból, krémekből, felrétegezhetjük őket sima tepsibe is, majd az összes süti mehet a hűtőbe egy éjszakát dermedni, de minimum 3 órát. Következő nap, felfordítjuk egy tálcára, kicsomagoljuk, és lehet is szeletelni, a csíkok ezt meg is könnyítik számunkra! 
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 393
elküldve: 1
receptkönyvben: 170
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Túrós csokis charlotte, csokikrémes piskótabomba, túrókrémes charlotte

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sun, 2012-04-15 10:24

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.04.14. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

610
tojássárgája 5 db
cukor 100 g
margarin 50 g
vaníliaaroma 10 ml
sütőpor 1 csomag
víz 1 dl
finomliszt 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 2.5 db
tojássárgája 5 db
cukor 100 g
margarin 50 g
étcsokoládé 60 g
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 1 csomag
víz 1 dl
finomliszt 100 g
tojásfehérje 2.5 db
tojásfehérje 5 db
vaníliás cukor 1 csomag
tej 7 dl
csokoládés pudingpor 2 tasak
cukor 8 ek
étcsokoládé 60 g
tehéntúró 500 g
porcukor 100 g
tej 1 dl
zselatin 10 g
vaníliaaroma 10 ml