r
Nosalty Logó

Pepita bomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pepita bomba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A vaníliás piskótához

A kakaós piskótához

A csokihabhoz

A túrókrémhez

Összesen 610 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A vaníliás piskótához

A kakaós piskótához

A csokihabhoz

A túrókrémhez

Összesen 6098 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A vaníliás piskótához

A kakaós piskótához

A csokihabhoz

A túrókrémhez

Összesen 200 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1449.3 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    106 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 610 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.5 g

Zsír

  • Összesen
    226.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    2180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14492.8 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    3490 mg
  • Vas
    1023 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    4734 mg
  • Nátrium
    3201 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    777.5 g
  • Cukor
    508 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1060.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1583 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    1680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1510 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    817 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2265 micro
Összesen 6098 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.5 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A vaníliás piskótához

A kakaós piskótához

A csokihabhoz

A túrókrémhez

Elkészítés

A vaníliás piskótához

  1. A pepita bombához, pepita piskótákat készítünk! Így a piskótatésztát két külön tálban keverjük ki. Először a vaníliásat: 5 tojássárgáját 100 gramm cukorral kihabosítunk elektromos habverővel. Megolvasztunk 50 g margarint, és egy kis vanília aromával és a vízzel hozzáadjuk a masszához. Majd 100 g lisztet és egy csomag sütőport hozzászitálunk.
  2. 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük 1 csomag vanillin cukorral, és a felét óvatosan belekeverjük a vaníliás piskótatésztába.
  3. Kikeverjük a kakaós piskótát. Szintén 5 tojássárgáját, 100 gramm cukorral fehéredésig habosítjuk. Megolvasztunk 50 g margarint, és 1 evőkanál kakaóporral és egy deci vízzel a masszához öntjük. Mikróban 350 Watton 2 perc alatt olvasszunk fel 6 kocka étcsokoládét, és bolondítsuk meg vele a piskótatésztát. Majd itt is 100 g lisztet 1 cs sütőporral szitáljunk bele, homogénre keverjük el, majd a tojáshab másik felét is adjuk hozzá óvatosan elegyítve.
  4. Most jön a trükk: egy sütőlapot vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és felváltva, csíkokban kanalazzunk először az egyik, majd mellé a másik piskótatésztából. Kanállal igazítsuk ki a masszákat, hogy érjenek össze.
  5. 10 perc alatt süssük meg őket, gázsütőben 5 perc nagylángon, 5 perc kicsire téve, majd ismételjük a tésztaadagolást még kétszer, így három csíkos piskótát kapunk. Amikor kiszedünk egy tepsit, nedves konyharuhával fedjük le.
  6. Jöhet a csokihab! Főzzünk meg két csomag csoki pudingot 7 dl tejben 8 ek cukorral és 6 kocka olvasztott étcsokival együtt. A megmaradt 5 tojásfehérjét is kemény habbá verjük 1 cs vanilin cukorral, majd ezt óvatosan a pudingba forgatjuk. Homogénné keverjük.
  7. Jön a túrókrém! 500 g túrót villával összetörünk 100 g porcukorral, s ízesítjük 1 ek vanília aromával (fahéjjal is lehet). Melegítsünk meg 1 dl tejet, és adjunk hozzá 10 g zselatint (1 ek), majd ha feloldódott a zselatin, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a túróhoz.
  8. Most készül a bomba! Egy nagyobb mély üveg tálat béleljünk ki alufóliával. A piskótákat vágjuk fel csíkokra, és velük pepita mintát készítve, szintén kibéleljük az alufóliás tálat. Nyomkodjuk össze a széleit, hogy rés nélkül passzoljanak.
  9. Majd a csokihab felével feltöltjük, majd megint piskótaréteget teszünk rá.
  10. Jöhet a túrókrém erre, majd ismét piskóta.
  11. Végül a csokihab másik fele, és egy kör alakot vágva a piskótából befedjük a bombát. Végül alufóliával is bevonjuk.
  12. Ha maradt még a piskótákból, krémekből, felrétegezhetjük őket sima tepsibe is, majd az összes süti mehet a hűtőbe egy éjszakát dermedni, de minimum 3 órát.Következő nap, felfordítjuk egy tálcára, kicsomagoljuk, és lehet is szeletelni, a csíkok ezt meg is könnyítik számunkra!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11490
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 14.

Ajánló

Úgy talán szebb lehet a pepia, ha külön sütjük meg a kakósat, és a vaníliás piskótát, és csak a kibéleléskor váltogatjuk őket. De ez csak később jutott eszembe. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Március végén nálunk összesűrösödnek a névnapok, és általában egybe ünnepeljük meg. Ez mindig remek alkalmat ad nekem a sütögetésre, ráadásul a rádióban még receptversenyt is hirdettek, így kiötlött bennem a Pepita Bomba ötlete! :) Tényleg finom volt, és puha és nagyon krémes. :) Még több kép a készítésről http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/sutott--amde-dermedo-sutik/pepita-bomba.html

Hozzávalók

A vaníliás piskótához

A kakaós piskótához

A csokihabhoz

A túrókrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek