Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szamócás charlotte gluténmentesen

Szamócás charlotte gluténmentesen
Szamócás charlotte gluténmentesen
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kellemesen savanykás felüdülés a meleg napokra. Lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A töltelékhez

Plusz még

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A lisztet a sütőporral, csipet sóval elkeverjük.
  3. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  5. Az egészet óvatosan összekeverjük, majd sütőpapíros tepsibe (42*28-as tepsi) öntjük. Langyos sütőbe tesszük, majd közepes lángon készre sütjük. Míg sül, kiterítünk egy konyharuhát, amit meghintünk porcukorral. A meleg piskótát erre fektetjük, majd szorosan feltekerjük ruhástól, így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kitekerjük, ruha ki, s megkenjük szamócalekvárral, és szépen vissza lehet tekerni.

A töltelékhez

  1. A túrót, a 25 dkg szamócát cukorral ízlés szerint mixerrel megpépesítjük.
  2. A habtejszínt keményre verjük.
  3. A kis doboz szamócajoghurtot meglangyosítjuk, majd feloldjuk benne a 20 g zselatint.
  4. Mindezeket óvatosan egyneművé keverünk, s hozzáadjuk a felkockázott szamócát.
  5. A piskótatekercset kb. 1-1,5 centis darabokra vágjuk. Egy tálba belefektetjük a szeleteket (én 28 cm átmérőjű keverőtálat használtam, ez pont jó ezeknek a mennyiségeknek). Erre halmozzuk a krémet, elsimítjuk, majd a maradék piskótatekercset ráfektetgetjük a tetejére, ami ugye az alja lesz. 4-5 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálcára borítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 42x28 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 683
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

GMfamily

Mióta szakács: 2017.06.03.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

piskótabomba, piskótatekercs-torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

533
tojás 10 db
cukor 10 ek
rizsliszt 10 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
tehéntúró 50 dkg
szamóca 25 dkg
cukor 8 ek
habtejszín 2 dl
gyümölcsjoghurt 125 ml
zselatin 20 g
szamóca 10 dkg
szamócadzsem 10 ek
porcukor 2 púpozott ek