r
Nosalty Logó

Epres-túrós charlotte

Iluska
Epres-túrós charlotte
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

682
Kalória
27.9g
Fehérje
84.9g
Szénhidrát
25.3g
Zsír
223.4g
Víz
260.5g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
60g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 682 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3406 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 179 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1306.9 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    223.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 682 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.6 g

Zsír

  • Összesen
    126.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6534.3 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    963 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    2081 mg
  • Nátrium
    799 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    424.4 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1116.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1575 micro
Összesen 3406 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.5 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Megsütjük a piskótát. Az egész tojásokat a porcukorral gépi keverővel 15 percig verjük. A sütőporral elkevert lisztet kis adagokban hozzáadjuk. Végül a citromhéjat.
  2. A sütőt nagyon magas hőfokra állítjuk, 20 perccel a sütés előtt. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a tésztát. Mérsékeljük a hőt 200 fokra. 5 perc elteltével még tovább csökkentjük 170 fokra.10 percig így sütjük. (Tűpróba)
  3. A kész piskótát tiszta, nedves konyharuhára borítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk a tetejéről, és egyből feltekerjük a konyharuhával együtt. 2x megismételjük a tekerést. Rácsra téve, feltekerve hagyjuk kihűlni.
  4. Elkészítjük a krémet. Az epret leturmixoljuk, elkeverjük benne a zselatint. A túrót a porcukorral kikeverjük. Majd a két krémet összevegyítjük. A fixálóval felvert tejszínt lágyan hozzáforgatjuk.
  5. Egy gömbölyű aljú jénait béleljünk ki folpackkal. A piskótát kenjük meg a lekvárral. Vagdossuk vékony szeletekre. Rakjuk ki a jénait alul és oldalt szép sorban a piskótaszeletekkel úgy, hogy minél kevesebb hely maradjon köztük.
  6. Ebbe a piskótával bélelt formába kanalazzuk a krémet. (Gyorsan dolgozzunk vele, mert a zselatin közben megköt.) Mikor megtelt a krémmel, a tetejét is piskótával borítjuk be, ráhajtjuk a folpackot. Tehetünk rá egy nehezéket, hogy a krém mindenhova jusson.
  7. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  8. Másnap lebontjuk a folpackot, egy tálat ráhelyezünk és hirtelen egy tálra átfordítjuk az egészet. Lebontjuk a nylont, eperszemekkel díszítjük. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A túrós eperkrém nagyon jól harmonizál egymással. A piskótát eperlekvárral is meg lehet kenni, én szerettem volna más ízt is belevinni, és mit mondjak, finom lett!!

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...