Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Agyrém torta

Agyrém torta
Agyrém torta
70 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a szép süteményeket, és gyakran nézegetek képeket róluk... Innen jött a fő ötlet, ugyanis egyik nap olyanokat találtam, amiken a torták közepéből színes cukrok gurultak ki, amikor felvágták őket.
Fantasztikus és művészi, de nem akartam egy az egyben lemásolni. Ezért hát elhatároztam, hogy az enyémből folyni is fog valami, ami finom és zamatos, de közben borzasztó látványt nyújt.
Mire elkészült a művem, mindenki azt várta, hogy megérkezzen az áldozat, aki mit sem sejtve belevágja a kést... A hatás nem maradt el: "ebből a tortából néznek ráám!" :D

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Málnaszósz

A lényeg!

  • 320 g gumicukor (Kifejezetten szemgolyó alakú kell! Körülbelül 20 db)

Krém

ajánlat

Kiváló Halloween sütemény. ;)

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Kettéválasztjuk a tojásokat, a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, belehintjük a sütőport és homogén tésztává keverjük. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztához adjuk.
  2. Két részletben sütjük. Előmelegített sütőben, lehetőleg szilikonos sütőpapíron, arra kevésbé ragad rá. :) Az első adag legyen több, és törekedjünk rá, hogy a tepsiben vékonyra süljön, jól terüljön el a tészta.
  3. A második adag az alja lesz a tortának, ez lehet vastagabb.

Málnaszósz

  1. A málnát turmixgépbe tesszük a cukorral és a zselatinporral (ha nem olvadt ki kellően, egy kis vizet is kíván), és egyenletes öntetté daráljuk. (Amennyiben a fogyasztó közönség nem szereti a magokat, átszűrjük.)
  2. Lassú tűzön főzzük, amíg kicsit be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A nagyobb piskótánkat jól megkenjük málnaszósszal, aztán feltekerjük, és hagyjuk pihenni. Ezután felkarikázzuk, és charlotte tortára jellemzően kibélelünk vele egy előre kiválasztott mély tálat. (pl. habüst, keverőtál)

A lényeg!

  1. A legfontosabb és legizgalmasabb hozzávalónkat megszabadítjuk a műanyag borításától, és belepakoljuk a piskótatekercsekkel kibélelt tálba, majd nyakon öntjük a maradék málnaszósszal. Ügyeljünk rá, hogy ellepje a szemeket a szósz. Mivel félig-meddig lebegni fognak, ezt nehéz lesz megállapítani. A lényeg, hogy maradjon hely a krémnek is.

Krém

  1. A tasakon feltüntetettek alapján megfőzzük a pudingot. Egyszerűbb, ha házi krémes port használunk, mert azt nem kell megfőzni.
  2. Ha megdermedt a puding, óvatosan elterítjük a málnaszószban úszó szemek tetején, a széléről haladva befelé. Ha tökéletesen be van fedve, mehet rá lassan, megfontoltan a többi krém is, de semmiképp se kezdjük el dúvad módon ráborítani, mert akkor összekeveredik a málnás réteggel.
  3. A krém után jön az alja-piskóta, aminek hagytunk egy-két centit, hogy tökéletesen illeszkedjen a tortánkra. (Én téglalap alakút sütöttem, ráterítettem a tálra, és körbevágtam, de lehet eleve kereket sütni.) Kicsit benyomkodjuk a széleit, hogy sehol se látszódjon ki a krém.
  4. Lefóliázva hűtőbe tesszük, és legalább 3 órát pihentetjük. Amikor megérkeznek a vendégek vagy az ünnepelt, kifordítjuk egy nagy tálra, és kedves mosollyal átnyújtjuk a nagy kést a mit sem sejtő kiválasztottnak. Muhahhahahahaaa...
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 846
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettidett

Mióta szakács: 2015.09.03.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Halloween, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

charlotte torta szemgolyóval, málnás-vaníliás charlotte torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

755
tojás 9 db
finomliszt 9 evőkanál
cukor 9 ek
sütőpor 1 késhegynyi
1 csipet
málna 75 dkg
cukor 20 dkg
zselatin 1 ek
gumicukor 320 g
tej 800 ml
vaníliás pudingpor 2 tasak