Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás túrós charlotte

Áfonyás túrós charlotte
Áfonyás túrós charlotte
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az áfonya önmagában is nagyon egészséges, de nagyon sokféle édességet lehet készíteni belőle. Most ezt próbáltam ki.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét a cukorral, robotgép segítségével kemény habbá verjük, a sárgákat kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojások fehérjét. Ezután a sütőporos lisztet fakanállal apránként hozzáadjuk.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokon készre sütjük. A mascarponét, túrót, tejfölt, ízesítő anyagokat összekeverjük, majd utoljára megy bele óvatosan a habbá vert tejszín.
  3. A zselatint kis lábosban 4 evőkanálnyi vízben feloldjuk és felmelegítjük, majd levéve a tűzről 5 kanálnyi krémet keverünk hozzá fokozatosan. Majd az egészet a masszába öntjük, és robotgéppel gyorsan összedolgozzunk.
  4. A megsült piskótát még melegen áfonyalekvárral megkenjük, és feltekerjük. Egy közepes, kerek jénai mély tál alját folpackkal kibéleljük. A piskótatekercsből 1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk, körberakjuk először az alját, majd az oldalát a tortaformának.
  5. Beleöntjük a krém felét a formába, meg egy kevés lekvárt csepegtetünk rá (ha maradt piskótánk ide nyugodtan beletehetjük), majd a masszánk másik fele. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, tálaláskor kivesszük a formából. Úgy szeleteljük, mint a tortát. Letakarva hűtőben tároljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 360
elküldve: 12
receptkönyvben: 293
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

áfonyás charlotte, túrós charlotte, áfonyás túrós piskótatorta

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KatoNeni81
KatoNeni81 Wed, 2014-04-16 21:08

Nagyon fincsin nez ki a suti, azt szeretnem kerdezni hogy a toltelekbe is kerul afonya lekvar? Es milyen nagy talba kell rakni? es kb mennyi cukrot szokott bele rakni?
koszonom elore is!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Thu, 2014-04-17 17:36

2 evőkanál porcukort lehet beletenni,bár azért nem írtam adagot,mert lehet édesebben,vagy kevésbé édesen.A krémben is van áfonyalekvár,hiszen attól lessz lilás a színe.26cm átmérőjű a jénai tál.Szép napot!

KatoNeni81
KatoNeni81 Thu, 2014-04-17 18:13

Koszonom szepen a gyors valaszt, remelem hogy sikerulni fog mert kulfoldon elek es itt a turo nem az igazi :( majd megirom hogy mi lett.
kati

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Thu, 2014-04-17 17:29

Kedves Kato Neni 81!Közepes félgömbalakú jénai tálba készítem,amit a háztartási Kontúrban vettem régebben.A krémben is van áfonya,hiszen attól lett lilás a színe.A cukor mennyiség le van írva a receptben.Szép napot!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sun, 2013-03-31 15:57

Kedves vmzsuzsa! Milbona márkájú dobozos 200 g-os,vagy tégelyes ,az is tökéletes.Ha fixálót is használsz,sokáig kemény is marad,nem esik össze.

vmzsuzsa
vmzsuzsa Thu, 2013-04-11 15:46

Kedves Zsuzsamama! Köszönöm a segítséged. Ma kipróbáltam a Lidl-ben árult Milbonát. Gyönyörüen felverődött, tettem bele habfixálót is, a felét eltettem estére, gondolom akkor is jó lesz. Igy már könnyen tudok Rigó Jancsit csinálni. Ahogy mondják, "hálám örökké üldözni fog".

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sun, 2013-03-31 15:34

A lidl-ben vásárolt habtejszínekben még nem csalódtam,de a Sparban szoktam akcióban venneiPresident habtejszínt is,ami pillanatok alatt felverődik.Növényi alapút soha nem használok,mert pocsék íze van,és a nem természetes alapú termékeket élelmiszerekben nem szeretem.

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2013-03-31 15:41

Köszönöm a tanácsot. Ki fogom próbálni, remélem nekem is bejön. A lidl-ben milyen fajtát veszel?

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sat, 2013-03-30 23:52

Megsütöttem ezt a csodálatos sütit, diabetikus változatban. Nagyon finom lett. Köszönet a receptért. Egy gondom volt, hogy a féltartós oké tejszint nem tudtam felverni. Sajnos ilyen már máskor is előfordult. Ha valakinek van ötlete, örülnék, ha elmondaná, de a növényi alapu tejszínt ehetetlennek találom, az nem jöhet szóba. A krémbe tettem még egy marék apróra vágott aszalt áfonyát.

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Mon, 2013-03-25 10:16

Kedves Curiosa!Valójában a hozzávalókat akcióban vásárolom meg, az Aldi,és Lidl-ben.Áfonyát is leárazva 12 dkg 250 ft-os áron,a mascarpone meg 320. A túrót 120-ért stb.Persze nem mindenki tudja olcsón beszerezni,de én erre álltam rá,mert nem vagyok gazdag.Megtanultam, hogyan lehet olcsóbban jót készíteni.Nem romlottat veszek,mert azért megnézem a portékát,de sokan vannak,akik ugyanezt teszik.Üdv.

Curiosa
Curiosa Sun, 2013-03-24 20:07

Tényleg gyönyörű és kívánatos! Azt azonban kétlem, hogy mindez 800 Ft-ból kijönne!

694
tojás 6 db
finomliszt 5 evőkanál
víz 3 ek
cukor 6 ek
sütőpor 1 kk
mascarpone 15 dkg
tehéntúró 15 dkg
habtejszín 150 ml
tejföl 175 g
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliaaroma 1 teáskanál
zselatin 20 g
cukor 1 ek
áfonyadzsem 5 dkg