r
Nosalty Logó

Áfonyás túrós charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Áfonyás túrós charlotte
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 697 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2781 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 230 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.4 g
  • Cink
    99 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    151 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 697 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.1 g

Zsír

  • Összesen
    180.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3785.5 g
  • Cink
    395 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    307 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1377 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.2 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1087 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 2781 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.6 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 230 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások fehérjét a cukorral, robotgép segítségével kemény habbá verjük, a sárgákat kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojások fehérjét. Ezután a sütőporos lisztet fakanállal apránként hozzáadjuk.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokon készre sütjük. A mascarponét, túrót, tejfölt, ízesítő anyagokat összekeverjük, majd utoljára megy bele óvatosan a habbá vert tejszín.
  3. A zselatint kis lábosban 4 evőkanálnyi vízben feloldjukés felmelegítjük, majd levéve a tűzről 5 kanálnyi krémet keverünk hozzá fokozatosan. Majd az egészet a masszába öntjük, és robotgéppel gyorsan összedolgozzunk.
  4. A megsült piskótát még melegen áfonyalekvárral megkenjük, és feltekerjük. Egy közepes, kerek jénai mély tál alját folpackkal kibéleljük. A piskótatekercsből 1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk, körberakjuk először az alját, majd az oldalát a tortaformának.
  5. Beleöntjük a krém felét a formába, meg egy kevés lekvárt csepegtetünk rá (ha maradt piskótánk ide nyugodtan beletehetjük),majd a masszánk másik fele. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, tálaláskor kivesszük a formából. Úgy szeleteljük, mint a tortát. Letakarva hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22589
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Áfonyás túrós charlotte
Zsuzsamama56 312 recept

Az áfonya önmagában is nagyon egészséges, de nagyon sokféle édességet lehet készíteni belőle. Most ezt próbáltam ki.

Hozzászólások

pussycat

Hu, de guszta!

Zsuzsamama56

Örülök hogy tetszik.

Törölt felhasználó

Tényleg gyönyör? és kívánatos! Azt azonban kétlem, hogy mindez 800 Ft-ból kijönne!

Zsuzsamama56

Kedves Curiosa!Valójában a hozzávalókat akcióban vásárolom meg, az Aldi,és Lidl-ben.Áfonyát is leárazva 12 dkg 250 ft-os áron,a mascarpone meg 320. A túrót 120-ért stb.Persze nem mindenki tudja olcsón beszerezni,de én erre álltam rá,mert nem vagyok gazdag.Megtanultam, hogyan lehet olcsóbban jót készíteni.Nem romlottat veszek,mert azért megnézem a portékát,de sokan vannak,akik ugyanezt teszik.Üdv.

Zsuzsamama56

A tojást is 35-ért kapom a községben.Ezt elfelejtettem megírni.

Zsuzsamama56

Még hozzá szeretném f?zni,hogy a receptet javították,és nem rétesliszt,a 3 ek,hanem víz.

Miss Lemon

Kedves Zsuzsamama56! Javítottuk a hibát, elnézést érte! Üdv: Kata

Zsuzsamama56

Semmi gond! Köszi.

vmzsuzsa

Megsütöttem ezt a csodálatos sütit, diabetikus változatban. Nagyon finom lett. Köszönet a receptért. Egy gondom volt, hogy a féltartós oké tejszint nem tudtam felverni. Sajnos ilyen már máskor is el?fordult. Ha valakinek van ötlete, örülnék, ha elmondaná, de a növényi alapu tejszínt ehetetlennek találom, az nem jöhet szóba. A krémbe tettem még egy marék apróra vágott aszalt áfonyát.

Zsuzsamama56

A lidl-ben vásárolt habtejszínekben még nem csalódtam,de a Sparban szoktam akcióban venneiPresident habtejszínt is,ami pillanatok alatt felver?dik.Növényi alapút soha nem használok,mert pocsék íze van,és a nem természetes alapú termékeket élelmiszerekben nem szeretem.

vmzsuzsa

Köszönöm a tanácsot. Ki fogom próbálni, remélem nekem is bejön. A lidl-ben milyen fajtát veszel?

Zsuzsamama56

Kedves vmzsuzsa! Milbona márkájú dobozos 200 g-os,vagy tégelyes ,az is tökéletes.Ha fixálót is használsz,sokáig kemény is marad,nem esik össze.

vmzsuzsa

Kedves Zsuzsamama! Köszönöm a segítséged. Ma kipróbáltam a Lidl-ben árult Milbonát. Gyönyörüen felver?dött, tettem bele habfixálót is, a felét eltettem estére, gondolom akkor is jó lesz. Igy már könnyen tudok Rigó Jancsit csinálni. Ahogy mondják, "hálám örökké üldözni fog".

Törölt felhasználó

Nagyon fincsin nez ki a suti, azt szeretnem kerdezni hogy a toltelekbe is kerul afonya lekvar? Es milyen nagy talba kell rakni? es kb mennyi cukrot szokott bele rakni? koszonom elore is!

Zsuzsamama56

Kedves Kato Neni 81!Közepes félgömbalakú jénai tálba készítem,amit a háztartási Kontúrban vettem régebben.A krémben is van áfonya,hiszen attól lett lilás a színe.A cukor mennyiség le van írva a receptben.Szép napot!

Zsuzsamama56

2 ev?kanál porcukort lehet beletenni,bár azért nem írtam adagot,mert lehet édesebben,vagy kevésbé édesen.A krémben is van áfonyalekvár,hiszen attól lessz lilás a színe.26cm átmér?j? a jénai tál.Szép napot!

Törölt felhasználó

Koszonom szepen a gyors valaszt, remelem hogy sikerulni fog mert kulfoldon elek es itt a turo nem az igazi :( majd megirom hogy mi lett. kati

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek