Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos charlotte sütés nélkül

Citromos charlotte sütés nélkül
Citromos charlotte sütés nélkül
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (45)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keresztanyámékat vártuk vendégségbe, és valami különlegeset szerettem volna nekik készíteni, olyat, amit nem mindennap eszik az ember. Először egy kicsit féltem, hogy mit fognak szólni ahhoz, hogy citromos tortát készítek nekik, de amikor meglátták, és megérezték a citrom üdítő illatát, már gondoltam, hogy nem lesz baj vele. Nagyon ízlett nekik. Nem tudom, hogy van-e ehhez hasonló recept (és itt most a krémre gondolok), de ez csak úgy magamtól jött. Szerencsére bevált. Ha valaki esetleg nem szeretné a citromot, akkor annak nem igazán ajánlom. Mert a külseje azért eléggé savanyú, de viszont a krémmel együtt szerintem nagyon finom.:-))  Egyébként a tálból úgy is könnyű lehet kiszedni, ha fóliát teszünk a tálba, és úgy tesszük rá a belevalókat. Én e nélkül szoktam megoldani, mert nekem így is ment szerencsére.:-)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elöször a 7 ek cukrot a 4 ek lisztet a csomag pudingport elkeverjük, majd hozzáöntjük a 8 dl tejet, amit csomómentesre keverünk. Beletesszük még a vanília aromát, és az alaposan megmosott citromokból kettőnek a héját belereszeljük.
  2. Az egyik citrom levét belefacsarjuk, majd feltesszük főni. Folyamatosan kavarjuk, mert különben könnyen leéghet. Sűrűre főzzük.
  3. Majd ha kész, a csomag zselatint kb. fél dl meleg vízben elkavarjuk, és még a meleg vaníliás citromos krémünkbe öntjük, amit szintén alaposan elkavarunk benne.
  4. Míg egy picit hűl a krémünk, a maradék citromokat egy nagyon éles késsel vékony szeletekre vágjuk. Minél vékonyabbak a szeletek, annál könnyebben tudunk majd vele dolgozni.
  5. A 2 dl tejben elkeverjük a 3 ek cukrot. Előkészítjük a babapiskótát.
  6. Fogunk egy nekünk tetsző formájú tálat, és a citromkarikákkal szépen kibéleljük. Majd a krémünk egynegyedét beleszedjük a citromos tálba. Fogjuk a babapiskótát, és egy kicsit belemártjuk a cukros tejbe, majd szorosan egymás mellé sorakoztatjuk őket a krém tetején.
  7. Ismét egy sor krémet teszünk rá, majd megint babapiskóta, ugyanúgy ahogy először. Ezt így csináljuk sorban, míg minden hozzávaló el nem fogy. A tetejére krém kerüljön. Ha még maradt citromunk, akkor nyugodtan rátehetjük, "befedhetjük" a tetejét, ami persze végül az alja lesz a tortánknak.
  8. Hűtőbe tesszük. Nekem egy napot volt bent, és csak aztán borítottam tálcára. Ha esetleg nem akar kijönni egyből, akkor késsel óvatosan meglazíthatjuk a szélét.
  9. Hidegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 38 830
elküldve: 88
receptkönyvben: 723
elkészítve: 16/36
Facebookon megjelent: 1

szakács

erikamama

Mióta szakács: 2012.05.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sütés nélküli charlotte-torta, babapiskótás charlotte, citromkrémes charlotte-torta

Hozzászólások (45)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2014-09-20 20:43

Nagyon jól néz ki a torta, mi szeretjük a citromosakat! Ötletet adtál egy narancsos verzióra!
Köszönettel,helena26

Artemisz
Artemisz Mon, 2012-12-31 13:54

Kedves Erikamama!

Köszönöm a választ, és Neked is BUÉK!

Üdv.

Artemisz
Artemisz Sat, 2012-12-29 19:30

Kedves Erikamama!

Gyönyörű citrombomba... :))

Szeretném megkérdezni, hogy az "egy csomag zselatin" hány grammot jelent, mert sok félét lehet kapni, én viszont kezdő vagyok még zselé(s süti) készítésben. Ha még azt is megírnád, kb. hány cm átmérőjű tálra van szükség, megköszönném! (A fotó alapján olyan 24-26 centis-re tippellek.)

Üdv.

erikamama
erikamama / erikamama Sun, 2012-12-30 22:41

Kedves Artemisz!
Először is köszönöm a dicséretet, másodszor pedig én a 20 g-os zselatint használtam.
Jól tippeltél kb annyi volt a tál, de nem törvényszerű, hogy kerek tálba tedd a forma lehet tetszőleges.
További szép napot és Boldog Új Évet kívánok!

migiri
migiri Sun, 2012-11-25 09:46

Köszönöm és gratulálok, ez igazán gusztusos, már el is mentettem! :)

betty1983
betty1983 Tue, 2012-08-07 17:22

Nagyon klassz recept. Minden szuper, úgy ahogy van. Ma megcsináltam a tesómnak szülinapjára. Pont úgy sikerült, ahogy kellett. Köszönöm ezt a fantasztikus receptet:)

annamari880808
annamari880808 Sat, 2012-08-04 21:14

Köszönöm a receptet, nagyon nagy sikert aratott a torta:) Nagyon szép, egyszerű és finom is!:)

Atkári Éva
Atkári Éva Sun, 2012-07-29 09:04

Kedves Erki mama!
Tegnap elkészítettem,a barátaim vendégségbe jöttek,nagy sikert aratott :) :) :) Nagyon finom lett,szuper kis recept,máskor is elkészítem :)
Köszönöm,üdv.: Éva

erikamama
erikamama / erikamama Sun, 2012-07-29 14:50

Kedves Atkári Éva! Örülök neki, hogy nagy sikere volt. Amikor felraktam ezt a receptet álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyien megnézik és elkészítik majd. Azt gondoltam, hogy mivel citromos nem sokan nézik majd meg. De szerencsére sokan szeretik és ez a lényeg.-)) Egyébként nem erki mama vagyok -)) hanem erikamama, de semmi gond.
További szép napot!

Atkári Éva
Atkári Éva Sun, 2012-07-29 17:05

:) :) :) ohh,bocsánat,a nagy meleg,és a fincsi édesség elvette az eszem és már olvasni sem tudok :) :) :)

bedike25
bedike25 Thu, 2012-07-26 11:28

Kedves erikamama!

Lenne még egy kérdésem.. Külföldön lakunk és nem nagyon beszélem még a nyelvet ezért nem ismerem meg a boltban az étkezési zselatint se :( De viszont van itthon szintelen tortazselé. Az is megfelel? 12grammos kiszerelésben (mint a sütőporos zacskó) ebből hány darab kell?
Köszi

erikamama
erikamama / erikamama Thu, 2012-07-26 11:43

Kedves bedike25!
Azt nem tudom, hogy a színtelen tortazselé jó e ki kell próbálni. A zselatinnak végül is az a lényege, hogy a krém kocsonyás legyen és ne folyjon szét, ha kiborítjuk a tálból a tortát. Lehet, hogy megfelelő hozzá a tortazselé is azzal még nem csináltam nem tudom, hogy úgy milyen lesz az eredmény. De ha végül is kipróbálod azzal, akkor szerintem olyan 3 zacskóval elégnek kell lenni, de csak kevés vízzel. Sok sikert hozzá!
További szép napot!

Pearlilla
Pearlilla Thu, 2012-07-26 11:10

Kedves Erikamama,
vasárnap elkészült a süti, nagyon finom! Másik nagy előnye, hogy a kislányom is tudott segíteni benne, ő mártogatta és rendezgette a babapiskótákat. Nagyon büszke volt a sütinkre! Köszönöm! Üdv: P.

erikamama
erikamama / erikamama Thu, 2012-07-26 11:36

Kedves Pearlilla!
Örülök neki, hogy nagy sikere van, de főleg annak hogy a gyerekek is örömöt lelnek benne. További szép napot!

Chameleongirl
Chameleongirl Mon, 2012-07-23 21:18

Elkészitettem, nagyon finom lett volna... csak a citromkarikák héja kicsit kesernyés ízt adott a tortának, de azért elfogyott:D. Legközelebb (mert lesz olyan) meghámozom a citromokat mielőtt szeletelném. Nem lesz ilyen szép de elmarad a citromhéj mellékíze.

erikamama
erikamama / erikamama Mon, 2012-07-23 22:04

Kedves Chameleongirl! Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor legközelebb a citromkarikákat megfőződ cukros vízben és nem lesz keserű a citrom héja. De csak óvatosan mert lehet, hogy akkor nem lesz ilyen szép. Persze az sem rossz ötlet, ha meghámozod a citromokat.

Ágicicmic
Ágicicmic Mon, 2012-07-23 12:07

Nagyon guszta, és ebben az őrült melegben, mindent szívesebben csinálunk, mint a sütés. Szerintem, akinek túl savanyúnak tűnik, ugyanezt megcsinálhatja narancsból is, az is savanykás, de nem ennyire és látványnak is ugyanilyen tökéletes. Én mindjárt mindkettőt megcsinálom, a családomnak nem ügy kettőt is elpusztítani, és mi sajnos bűnözünk, mert a tejszinhab semmi ilyenről nem hiányozhat. Köszi a receptet..

erikamama
erikamama / erikamama Mon, 2012-07-23 13:51

Kedves Ágicimic! Örülök, hogy tetszik a recept. A tejszínhabot a krémbe is belekavarhatod úgy is biztosan finom. " el nem ronthatja":-)) További szép napot kívánok!

bedike25
bedike25 Mon, 2012-07-23 10:34

Kedves Erikamama!

Lehet buta kérdés de nem jöttem még rá, hogy is tudnám kibéleleni a tálat citrommal? Műanyag, öblös tálba csinálnám, hogy szép nagy legyen de hogy marad meg a citrom az oldalán? Kenjem be a krémmel előtte?
Üdv: bedike25

erikamama
erikamama / erikamama Mon, 2012-07-23 13:46

Kedves bedike25!
Én úgy szoktam csinálni, hogy egy picit előtte bevizezem a tálat éppenhogy vizes legyen és rányomom a citromkarikákat és addig még belerakom a krémet és a piskótát nem szoktak leesni. Majd legalább 5-6 órára a hűtőbe kell tenni és csak utána lehet a tálból kiszedni.De az a legjobb ha egy éjszakát áll a hűtőben. Ha krémmel bekened, akkor nem lesz szép és nem is fognak látszani a citromkarikák. Sok sikert! További szép napot!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-07-21 10:30

Nagyon guszta! :-) Köszönöm, - nem is kell sütni és citromos, és sárga, minden benne van, ami nyáron kellhet! :-D

erikamama
erikamama / erikamama Sat, 2012-07-21 20:51

Kedves gregoreva! Nagyon örülök, hogy tetszik. Remélem neked is olyan finom lesz mint nekem volt. Szia!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2012-07-20 13:07

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.07.19. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

erikamama
erikamama / erikamama Fri, 2012-07-20 21:20

Kedves gyümölcsöskocka! Ebbe konkrétan nem kell, de úgy is el lehet készíteni hogy van benne.:-))

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Thu, 2012-07-19 14:37

Ez nagyon jól néz ki, gratulálok!!! Imádom a kicsit savanykásabb ízeket, ezt biztosan kipróbálom :), köszi a receptet :)) Szia.

erikamama
erikamama / erikamama Thu, 2012-07-19 22:05

Kedves rumiszivi! Köszönöm a gratulációt nagyon jól esik dícséretet hallani. Remélem neked is olyan finom lesz mint nekem volt! Szia!

Milus07
Milus07 Thu, 2012-07-19 14:33

Jövőhéten lesz a párom szülinapi bulija...eddig kerestem a leendő tortát.Köszönöm!!
Vhogy csempészek bele egy kis csokit,mert a csoki+citrom a kedvence.

erikamama
erikamama / erikamama Thu, 2012-07-19 22:03

Kedves Milus07! Ha gondolod úgy is készítheted hogyha megfőzted a krémet akkor reszelsz bele csokit. Ez csak egy ötlet, de lehet te jobbat is ki tudsz találni. Boldog szülinapot a párodnak! És további szép napot!

Milus07
Milus07 Mon, 2012-07-23 20:35

Köszi a tippet! Időközben csináltam egy "próbasütést"..ahogy anyukám mindig mondogatta,ne a vendégek előtt égjek be... A csoki úgy került bele,h babapiskóta helyett brownie-t sütöttem (csak kicsit "keményebbre",és szépen felszeleteltem. Még egyszer köszi a receptet!! :):):)

erikamama
erikamama / erikamama Mon, 2012-07-23 21:59

Igazán nincs mit. Ez nagy siker élmény nekem is, hogy másoknak is tudok örömet szerezni egy recepttel. Remélem lesz még ilyen-)) További szép napot!

beardie87
beardie87 Thu, 2012-07-19 14:15

Úh, na ez lesz a hétvégi sütink, azt már látom. Nagyon jól néz ki, biztos finom is :)

273
citrom 6 db
babapiskóta 24 db
vaníliás pudingpor 1 csomag
finomliszt 4 evőkanál
cukor 10 ek
tej 1 l
zselatin 20 g
vaníliaaroma 1 teáskanál