Penne rest Diavolo
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
30g kolbász136 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
3 kcal
-
1g barna cukor2 kcal
-
8g tequila17 kcal
-
75g zöldbab20 kcal
-
63g penne232 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
50g paradicsomlé9 kcal
-
2g só0 kcal
-
75g sajt264 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó2 kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
120g kolbász542 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
12 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
30g tequila69 kcal
-
300g zöldbab82 kcal
-
250g penne928 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
200g paradicsomlé34 kcal
-
6g só0 kcal
-
300g sajt1056 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
3g oregánó8 kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
8.3g kolbász37 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
2.2g olívaolaj19 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
3.7g hegyes erős paprika1 kcal
-
0.2g barna cukor1 kcal
-
2.1g tequila5 kcal
-
20.6g zöldbab6 kcal
-
17.2g penne64 kcal
-
6.9g főzőtejszín9 kcal
-
13.8g paradicsomlé2 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
20.6g sajt73 kcal
-
0.2g bazsalikom0 kcal
-
0.2g oregánó1 kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.5 g
Zsír
-
Összesen 45.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2701.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 579 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 458 mg
-
Nátrium 1523 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 193.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 259 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 464 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4519 micro
-
Lut-zea 521 micro
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 142.1 g
Zsír
-
Összesen 181.5 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 404 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10804.8 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 2315 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 326 mg
-
Foszfor 1832 mg
-
Nátrium 6091 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 231.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 773.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1198 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 216 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 182 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 807 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 1034 micro
-
α-karotin 200 micro
-
β-karotin 1856 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 18074 micro
-
Lut-zea 2084 micro
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 742.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 419 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1243 micro
-
Lut-zea 143 micro
Hozzávalók
-
3 gerezd fokhagyma
-
4 ek olívaolaj
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
0.5 teáskanál barna cukor
-
1 dl főzőtejszín
-
2 dl paradicsomlé
-
1 teáskanál só
Elkészítés
- Csíkozzuk fel 0,5 cm szélesen a kolbász-sonka mixet, majd tegyük ugyanezt meg a paprikával is.
- Forrósítsunk fel 2 ek olívaolajat egy nagy, mély serpenyőben, majd tegyük bele a szalámit és a sonkát. Süssük addig, míg kisül belőle a zsír.
- Vágjuk fel karikákra a vörös, vagy újhagymát, és tegyük a serpenyőbe, majd adjuk hozzá a cukrot, és az 1 tk sót, és pároljuk fedő alatt 2 percig.
- Reszeljük bele a fokhagymát, tegyük bele a paprikát, és pároljuk együtt 3 percig, közben kevergessük.
- Aprítsuk bele a fűszernövényeket, és öntsük hozzá a tejszínt, a paradicsomlevet és a tequilát. Főzzük lefedve 5 percig.
- Kóstoljuk, és ha kell, sózzuk meg, majd adjuk hozzá a zöldbabot és a tésztát, keverjük el, majd miután felforrt, félig lefedve főzzük kb 15 percig, míg el nem fő a leve.
- Ha elkészültünk, akkora tálalás előtt forrósítsunk fel nagy lángon egy lapos serpenyőben 2 ek olívaolajat, reszeljünk le vegyesen 30 dkg sajtot. A forró, lapos serpenyőbe tegyünk egy adagot az ételből, a tetejét alaposan szórjuk meg sajttal, majd pirítsuk ropogósra 2 perc alatt. Fordítsuk mega tésztát, és a másik felét is süssük meg ropogósra.
- Friss bazsalikommal és chilipaprikával tálaljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6719
- Feltöltés dátuma: 2012. január 25.
Ajánló
Tetejére friss bazsalikom és chili dukál, persze a maradék tequila alap…
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kozmás Disk. Néhány elégedett vásárló: „Amióta a Kozmás Disk-et használom, sokkal kevesebbet fizetek a Teszkóban” (Margitka) „Amióta a Kozmás Disk velem van, kevesebbet fogyaszt a hűtőm!”(Géza bácsi) „Nincs több kidobott étel, így a régóta megromlott viszonyom is rendeződött anyámmal! Köszönöm, Kozmás Disk!” (Robika) Mi is ez?- kérdezheted joggal. Ez kérlek szépen a legújjjjjabb fejlesztésű ÖKO segédeszköz, ami megváltoztatja a hétköznapjaid, mert pénzt spórol, miközben egy kis rendrakásra ösztönöz, és persze rendeződik anyáddal a viszonyod… Na, természetesen egy recept. Hagyjuk ezt a Kozmás Disk-et, mert ezzel a névvel nem vonul be a halhatatlan receptek társaságába… legyen inkább Penne Rest Diavolo… huhuhuhuhúúúú. Szóval ez egy olyan csípős penne lesz, amivel kifejezetten az a cél, hogy a hűtőből felhasználhasd a maradékot. Kevesebb lesz a kidobott étel, nem tépelődsz azon, hogy mit is csinálj fél zacskó ezzel, vagy esetleg azzal. De szüleid véletlenszerűnek feltüntetett „Éppen erre jártunk, felugrunk, ha nem zavarunk!”, ámde annál inkább velejéig részletekben is kidolgozott és megszervezett látogatásakor sem kezded el fejvesztve a rendrakást és szemétkidobást, mert ezek még abba is belenéznek, és nem felejtik el megjegyezni, hogy: „Eszel te rendesen?!” illetve „Ezeket kidobtad?!...” Ha hallgatsz, az is gáz, akkor legközelebb ételhordóval jönnek. És nagyon jól tudjuk, hogy ezekre a kérdésekre nincs jó válasz. Olyan ez, mint a csajod új ruhája. Ha megkérdezi, hogy jól áll-e. Mi a válasz? Semmi. Miért? Mert nem tudsz elég gyorsan és határozottan válaszolni ahhoz, hogy az számára megfeleljen. Ha tétovázol, akkor hazudsz, ha gyorsan válaszolsz, akkor meg sem nézted, és már menni akarsz, mert unod az egészet. Igen, őszinte is lehetsz még, de ha azt hiszed, hogy az segít, akkor barátom, te UFO vagy ne társalogjunk, mennyé’ haza. Szóval, visszatérve, nincs jó válasz. Az élet ezeket a kérdéseket nem azért teszi fel, hogy válaszolj rá, hanem mert szívat. Bizony. Nem válaszokat kell keresni, hanem megoldásokat. Készítsd el a Penne Rest Diavolo-t, és megoldja a gondod, hehe. Nézz körül a hűtőben és a fagyasztóban is. Ami fél zacskó, vagy kibontott, az kell most nekünk. Tutira van kb 100-120 g vegyes paprikás szalámi, vagy kolbász, esetleg serrano sonka. Ezeket szépen csíkozd fel kb 0,5 cm vékonyan. Szükség van még egy jól megtermett csípős paprikára. Ezt is csíkozd fel 0,5 cm-re. Kell egy kisebb fej vöröshagyma, de egy fél is jó, vagy újhagyma, esetleg póré is jöhet helyette. Ezt is vágd fel vékony szeletekre, de ne aprítsd vagy kockázd! Kellene egy WOK szerű, mély serpenyő, aminek van fedője is. Önts bele 2 ek olívaolajat, forrósítsd fel, és szórd bele a felcsíkozott szalámi-kolbász-sonka mixed. Süsd addig, amíg kisül a zsír belőle, ekkor borítsd rá a hagymát, forgasd át, dobj rá egy fél tk barna cukrot, 1 tk sót és fedő alatt párold 2 percig. Reszelj bele 3 gerezd megpucolt fokhagymát, persze előtte vedd le a fedőt…, dobd bele a paprikát is, majd ismét párold nagy lángon 2-3 percig, közben kevergesd. Ismét kutatásba kell kezdeni. Kellene 1 dl tejszín, vagy ha nincs, akkor tej is megteszi. Kell még kb 2 dl paradicsomlé, ami lehet anyukádtól kapott házi, vagy egy bolti sűrített paradicsom + víz. A fagyasztóból kapd elő a megmaradt fél zacskó - lehet 200-300 g - egész zöldbabot is. Kell még hozzá 3 cl vodka, vagy tequila. Ha kétségeim is támadtak azzal kapcsolatban, hogy a fentiek közül vajon miket rejthet a hűtőd, az utóbbi kettőben biztos vagyok, ha már olvastad a receptjeimet. Ezeket azért rakd el anyádék elől, jobb, ha később jönnek rá, hogy iszol. Én nem csodálkozom, veled vagyok, tudod, de őket ne terheld ezzel. Azért ha elítélendő módon még cigizel is, akkor legalább egy rágót kapjál be… és ne leheld a kezed, te idióta! Lehet, hogy nem érezni, de a leheléssel tuti lebuksz… Szóval, ha van otthon gasztro gardened, akkor kell egy marék friss bazsalikom és oregánó. Ezeket aprítsd fel és szórd a serpenyőbe. Ha nincs friss, akkor 1-1 nem púpozott ek szárított is megteszi. Borítsd bele a vodkát, a tejszínt, a paradicsomlevet, és főzd együtt őket 5 percig. Kóstold, ha kell, sózd meg, mert nem tudni előre, hogy a kolbászos mix mennyire volt sós. Borítsd bele a zöldbabot és egy fél zacskó teljes kiőrlésű penne tésztát (persze, lehet sima is). Forrás után csak félig fedd le és addig főzd, amíg szinte a teljes levet nem szívta be, közben néha keverd meg. Forrás után kb 15 perc és kész. Na most. Tálalás előtt kell egy másik lapos serpenyő. Ebbe önts 2 ek olívaolajat, forrósítsd fel. Reszelj le a hűtődben található sajtokból vegyesen 30 dkg-t, tökmindegy milyen. Tegyél egy adagot a megfőtt kajából a forró lapos serpenyőbe, fakanállal terítsd szét, kicsit lapítsd el, szórd meg a tetejét alaposan sajttal. Nagy lángon süsd 2 percig, aztán próbáld meg megfordítani, nem baj, ha szétesik, és így is süsd 2 percig, míg egy kicsit ropogós nem lesz. Ezt minden adaggal csináld meg.