r
Nosalty Logó

Zöldséges sült tészta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Zöldséges sült tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 325 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1299 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 130 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    118 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    327 micro
  • β-karotin
    1425 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    966 micro
Összesen 325 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3519.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    2050 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    472 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    617 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    835 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1308 micro
  • β-karotin
    5700 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3864 micro
Összesen 1299 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először megfőzzük a tésztát, majd félretesszük.
  2. Wokban felforrósítjuk a mogyoróolajat, beledobjuk a gyömbérszeleteket és a fokhagymagerezdeket, mikor megbarnulnak kicsit, eltávolítjuk őket.
  3. Beledobjuk a julienre vágott sárgarépát, sütjük kis ideig. (2-3 perc)
  4. Hozzáadjuk a gombát, amit előzőleg fél órára beáztatunk, sütjük tovább. (2-3 perc)
  5. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, megint sütjük 2-3 percig.
  6. Beletesszük az 5 centis darabokra vágott ceruzababot, amivel további 3-4 percig sütjük.
  7. Beledobjuk az 1 centis darabokra vágott újhagymát, és szinte egy időben hozzáadjuk a kifőtt tésztát is. Jól átforgatjuk, hogy süljön a tészta.
  8. Ráöntjük a gomba ízesítésű szójaszószt és a világos szójaszószt is, sütjük még 2-4 percig, és kész.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 91611
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 08.

Ajánló

Csilikedvelők ezt is tudják kedvükre csípőssé tenni...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a sült tésztát szoktuk enni a narancsos mézes-mázas csirkeszárnyakhoz. Kedveljük, mert ezen a módon még a gyermekünk is hajlandó mindenféle egészséges zöldséget fogyasztani, ráadásul finom.

Hozzászólások (21)

Törölt felhasználó

szerintem ehez a recepthez nagyon sok különleges hozzávaló kell. Túl macerás hozzávalói vannak

P.

Szép is lenne, ha csak pörkölt és krumpilistészta receptekkel lenne tele az oldal... Nekem például minden itt van a konyhapultomon, ami kell hozzá - mégsem vagyok "Master Chef"...hogy oda ne rohanjak... :-D Ha egy kicsit is az lennél, nem írnál ilyen badarságot.

Törölt felhasználó

Kedves Master Chef14! Melyikre gondolsz különleges, vagy macerás alatt? Egyébként, ha gondolod, hagyd el bel?le azt, ami számodra nem elérhet?, vagy nemszeretem kategóriás, úgy is elég jó eredményt kapsz. Azonban az ízek akkor már kissé másabbak lesznek, arra számíts. Amúgy ezek a hozzávalók elég jól beszerezhet?ek bármely bevásárlóközpontban, vagy piacon. Máskülönben javaslom, hogy a receptet még egyszer tekintsd át, és magadban próbáld meg rendszerezni. A hozzávalókat f?zés el?tt csoportosítani, akár egymás mellé rakni abban a sorrendben, ahogy a wokba kell kerülnie. Minden keleti étel els? látásra bonyolultnak t?nik, pedig amikor az ember el?re végiggondolja, egészen követhet?en egyszer?vé válik. Szerintem nem kell els? látásra megijedni egy recept?l, mert amikor sikerül elkészíteni, rájössz, hogy miért pont azokat a hozzávalókat használtuk, amiket. Egy külföldi ember is megrettenne, ha elé raknám mondjuk a vadasmarha, vagy a vörösboros pincepörkölt receptjét, hogy készítse el...Szóval, azt gondolom, érdemes kipróbálni ezt a receptet. A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Szerintem is egy picit macerás, olyan szemszögb?l, hogy sok minden kell ami a midnennapjaimba nem szerepel a konyhámba. DE ahogy irta az el?ttem lév? :) lehet helyettesiteni és jó maga az ötlet, és ma el is készitem, olyan hozzávalóimmal ami van otthon..Majd irok, hogy mit tettem és milyen lett. Puszi mindenkinek.

Törölt felhasználó

Kedves Kingácska! Örülök, hogy nem ment el a kedved attól, hogy kipróbáld! Érdemes egy bevásárolás alkalmával beszerezni sötét és világos szójaszószt, nagy üveggel, ez sokáig eláll, és olcsóbb mint a kis üveges, osztrigaszószt, vagy halszószt, ezek a h?t?ben állnak el sokáig, mogyoróolajat, ez is strapabíró, valamint friss gyömbért. Ez eláll a h?t?ben papírba tekerve, zacskóba rakva kb 3-4 hétig, vagy kb3-4 cm-es darabokra vágod, folpackba darabonként becsomagolod, és berakod a fagyasztóba, és f?zés el?tt egy fél órával kiveszed. A szárított fafül, vagy felh?fül gomba, csak úgy mint a shitake gomba, iszonyú sokáig eláll, és mindig csak kis mennyiség kell bel?le. Érdemes egy nagyobb bevásárlást csinálni, mondjuk Ázsia center, mert most ott a legolcsóbb az ilyesmi, és ezzel a készlettel elég jól el lehet lenni egy darabig, s minden alpvet? kínai kaját tulajdonképpen el tudsz készíteni. A gombás szójaszósz ebben a kajában csak plusz, elhagyható, vagy halszószra akár osztrigaszószra cserélhet?. Az elkészítése pedig tényleg egyszer?, a leírás bonyolult csak, mert ha mindent kikészítesz el?re, sorrendben, akkor csak sorban dobálod bele a wokba cuccokat, és nagyon vagány szakácsnak fogsz látszani! :)) A mogyoróolaj nagyon finommá, jellegzetesen kínaivá teszi a kaját, és magas h?fokra hevíthet? az olívaolajjal ellentétben, ezért használjuk, amennyiben nincs otthon a napraforgóolajat javaslom. De ha egyszer rászánod magad, tényleg érdemes a mogyoróolajat használni! A többi összetev? pedig mindennapos zöldség, stb. Nagyon drukkolok Neked, remélem sikerélményr?l tudsz majd beszámolni! Ha valami nem stimmel, írj, majd segítek! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Kedves Eszti! Olvastam aznap ennek a "mesterszakácsnak" a többi bejegyzését, és láttam, hogy mindenkihez volt egy-két "zseniális" hsz-e...Így arra a meggy?z?désre jutottam, mivel jó indulatú vagyok általában, hogy biztos többször emelte meg a nap folyamán a poharat, mint amennyit a kapacitása bírt...:))) De azért egy kicsit Mr Smith is "elmorfondírozott" rajta! :D Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Megcsináltam nagyon finom lett.Önálló f?ételként tökéletes volt. A férjem imádta.Egy kis chilli még jobbá tette.

Törölt felhasználó

Kedves reacska! Nagyon örülünk, hogy kipróbáltad, és annak is, hogy ízlett Nektek! Mr Smith is chilivel kedveli a legjobban, csak a gyerk?c miatt általában anélkül készítjük. Köszönjük szépen a visszajelzést, további jó f?zögetést: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Sziasztok, csak egy kérdésem van...mit?l sült tészta, mikor itt f?zve van? Az étteremben a tészta barnás, azt biztosan el?sütik/pirítják valahogy..lehet hogy hasonló módon, mint nálunk a lebbencstésztát?

Törölt felhasználó

Kedves Rózamari! Attól sült tészta a sült tészta, hogy a f?tt tésztát zöldségek kíséretében olajon Wokban nagy lángon megsütik, ez a sütés. A színét a szójaszósz adja, mi jelen esetben világos szín? un. light szójaszószt használtunk, de ugyanúgy alkalmazható dark nevezet? sötét szójaszósz is, ez ízlés kérdése, és függ attól is, hogy a másik étel, amit mellé adunk, milyennel készült. A kínai étteremben nem pirítják el? a tésztát, ugyanígy Wokban sütik szójaszósszal. Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

maceras hozzavalo? ilyenrol sem hallottam:)) amugy nagyon egyszeru es finom recept. en semmikepp sem hasznalnek mas tesztat, csak es kizarolag rizstesztat. gombas szojaszosz es mogyoro olaj sem kotelezo. a gyombert es a fokhagymat a piritas keseruve teszi. en hasznaltam meg five spice fuszerkevereket is, illetve sweet&sour szoszt is.

Törölt felhasználó

Kedves levip! Így is van, lehet változtani kissé a hozzávalókon. Azonban hidd el, nem csak rizstésztát alkalmaznak a kínaiak. A gyömbért és a fokhagymát ki kell dobni az olajból, és még miel?tt keser?vé válna, akkor. Az olajon azonban a keser? íznek nyoma sincs. Nagyon jól tetted, hogy alkalmaztál egyéb f?szereket! Nagyon örülünk, hogy elnyerte a tetszésedet a recept, és igazán köszönjük a pozitív reagálást! :)) Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Kedves kommentelö, attol nem tünsz kinaikonyha-szakértönek, ha az ötfüszert fivespicenak hivod, vagy az édes-savanyut nem irod ki. A rizstészta nem rossz, de meg fogsz lepödni, kinában sokkal inkább használnak buzalisztböl készült tésztát erre a tipusu ételre, söt még kinában is vannak olyan tartományok, ahol a buza és a kenyér a fö, nem a rizs. Édes-savanyut én nem adnék hozzá, ez az étel a szojaszosztol kapja inkább a jellegét. én nem hagynám el a sötét szojaszoszt, akár gombás akár sima, mert az sós, a világos pedig édeskés, és sötét nélkül számomra jellegtelen. Lehet hust is hozzáadni, attol igazi 'férfias' egytálétel jellege van. :) (én a fokhagymás-gyômberes olajon szeretem megcsinalni, majd kivenni, és a zöldségek utan visszatenni.) a gyömbért és a fokhagymát addig kell az olajon sütni, amig a foki kicsit meg nem 'puffad', barnul, és elkezd 'járkálni' az olajon, akkor nem lesz keserü.

Törölt felhasználó

Kedves Baranga! Nálad a két pont...;-D Köszönjük a hozzáért? hszt! Pont így van ahogy mondod, mi is így szeretjük. A szójaszószt mi attól függ?en szoktuk váltogatni, hogy sötét, vagy világos, hogy a mellé tálalt egyéb étel mivel van készítve. Ezt akkor csináltuk, amikor a mézes-mázas csirkeszárnyakat, s mivel az sötét szójaszószos, így ez a tészta világossal készült. (bár bevallom ?szintén, nálunk a gyerek egy kicsit a világos felé hajlik a tésztánál) A húsos változat is igen finom, jól mondod! Köszönjük még egyszer a kommentet, a legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Sziasztok?Segítsetek,hogy kell a tésztát megpirítani úgy,hogy ne égjen oda?!?Én megpróbáltam és mind odaégett!!!Köszi

P.

Szia Ildikó! Addig is, amíg Mrs. Smith ide nem ér, engedd meg, hogy segítsek! Tésztát úgy érdemes pirítani, hogy közepes lángon, a tésztát figyelve, mozgatva, rázogatva kevergeted, így nem nagyon tud odakapni, de szépen meg meg tudja kapni a h?. Viszont kényes jószág, állandó figyelmet igényel. Talán ez volt a baj. Majd Mrs. Smith is válaszol neked. Sajnálom, hogy odaégett! Üdv: Eszter

Törölt felhasználó

Kedves Gálik Ildikó! Elnézést a késlekedésért, csak most értem rá netezni! Eszter szerencsére megválaszolta a hsz-ében, hogy mit tegyen az ember, hogy sikerüljön a sült tészta, Neki ezúton is köszönöm!:) Egyébként, az a mogyoróolaj, amit el?tte beleöntünk a Wokba, segít abban, hogy ne égjen oda. Nekünk nem szokott ilyen gondunk lenni, igaz, teflon bevonatos a Wokunk is. Ha így sem menne a dolog, még néhány támpontot adj, hogy hogyan csinálod, lépésenként, s hátha közösen rájövünk, mi a gond! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Nagyon köszönöm a segítséget!Én a megf?tt és lecsepegtetett tésztát olajon kezdtem el pirítani.Az el?z?ekben rosszul írtam,nem odaégett hanem az egész odaragadt.Abban is segítsetek,hogy milyen wokot érdemes venni(amiben eddig f?ztem azt kölcsön kaptam,hogy lássam milyen wokban f?zni).Nagyon aranyosak vagytok vagytok,köszönöm szépen:-)

Törölt felhasználó

Mi egyszer? Wokot használunk, Ikeás, kb. 1500-Ft-os Wok. Els? használat el?tt olajat kell bele önteni kb.0,5-1 dl-it, és hevíteni, szétforgatni, hogy mindenhova jusson. Majd kiönteni bel?le, és papírtörl?vel kitörölni. ezután lehet használni, ahogy a recept megadja a dolgokat. Szerintem valószín?, hogy a tészta min?sége is meghatározza a dolgot! Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Kedves Gálik Ildikó! Mr Smith is véletlenül ránézett a hsz-edre, és egy dolog megütötte a szemét, ami nekem nem is tudom hogy, de elkerülte a figyelmemet. Te azt írod, hogy a lecsöpögtetett tésztát az olajon kezded sütni. De nem, el?ször a zöldségeket kell sütni, majd egy id? után kell a tésztát belerakni, s akkor nem szabad lesülnie, mert azöldség egy kis nedvességet enged. Nézd át még egyszer az elkészítési menetet, s próbáld így csinálni, s rmélem ezek után már sikeres leszel!!! Ha nem megy valami, írj nyugodan továbbra is, megpróbálunk segíteni! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

VSzervusz! Jó wok-okat lehet kapni a Terebessben. Keress rá. Egyszer?, húzott acél wok-ot javaslok. Az el?készítés viszont nagyon fontos. Általában papír is van rajta, hogy miként kell. Van egy kínai mondás: a lusta asszony wokja nem fekete. Magyarul a jó wok, koromfekete, mert a wok tulajdonképpen egy bioteflon. Hogy kell csinálni? El?ször is nézd meg, hogy nincs-e rajta konzerváló zsírbevonat. Ez gépzsír, le kell sikálni, de SOHA többször nem szabad mosogatószerrel elmosni. Egyik hozzászóló írta, hogy olajjal kell felforrósítani. Ez igaz, de nem egyszer, hanem többször. Felforrósítod, hogy füstöljön, bele olaj és körbeforgat. Hagyod kih?lni és utána kitörlöd papírtörl?vel (erkélyre kirak?). Ezt vagy 5x. Ezek az olajrétegek adják a "teflonosságát", ekkor már nem fog leragadni. Hogy kell akkor elmosni? Kicsit beáztatod és gyengéden ledörzsölöd. Nem ledörzsölni az olajréteget! De ha igen, akkor megint kell rá "pirítani" egyet. A kezdeti id?kben mindig az elmosás után felforrósítod, megint körbeolajozod, majd mikor már füstöl, elzárod és papírtörl?vel kitörlöd, úgy teszed el. Így mindig regenerálod a réteget. Szépen be fog feketedni és nem fog leragadni. És figyelem! Sütéshez is van egy kínai mondás: a wok-od legyen forró, nem az olajod. Azaz, a wokot kell füstölésig feltüzesíteni, akkor kerül csak bele az olaj, ami rögtön forró lesz és utána menjen bele minden. Akkor nem fog az olaj megégni. Macerás? Elején igen, de egy nagyon jó "f?z?edényt" kapsz. :)

Törölt felhasználó

Kedves Chef Guevara! Igazán köszönjük a szakszer? leírást a wok el?készítésér?l és a használatáról! Így legalább minden érdekl?d?nek tudjuk ajánlani, hogy elolvashassa! Köszi még egyszer, a legjobbakat: Mrs Smith

Chef Guevara

Nagyon szívesen! :)

magaduram

Köszönöm a wokhasználati útmutatót! Tudtam én, hogy valamit nem jól csinálok, most már azt is tudom, hogy mit. A használati utasítás csak egyszerinek írta le a m?veletet, hogy azzal beavattad és soha nem kell megismételni.

Törölt felhasználó

Csak A legels? használat elött kell olajjal hevíteni vagy minden alkalommal?A pirításhoz akkor nem kell semmi zsiradékot használni?Üdv.Szatyi

Törölt felhasználó

Csak a legels? használathoz kell így cselekedni, ezzel avatjuk be a Wokot. Utána használunk az étel elkészítéséhez mindig olajat, a receptben leírtak szerint. Mi a mogyoróolaj mellett szoktuk letenni a voksunkat kínai ételeknél, mert magasabb h?fokra hevíthet? a többi olajhoz képest, ezért jól lehet vele hirtelen sütni, de a napraforgóolaj is viszonylag jó, bár a mogyoróolaj hozzátesz egy árnyalatnyi plusz finom ízt, ami nagyon illik a kínai ételekhez. Üdv: Mrs Smith

Gyermely2009

Nagyon jól néz ki a fenti recept!!!Ma elkészítem.Nincs itthon mogyoróolaj, helyettesítem mással, sampion gombát fogok használni, mert ez van itthon, és nem julienre fogom vágni, hanem mint annyiszor az almareszel?m nagy lyukú részével pillanatok alatt lereszelem a sárgarépát, mint mindig amikor kínait f?zök.Biztos vagyok benne , hogy nagyon finom les így is.Köszönöm a receptet!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Teljesen jól csinálod, a napraforgóolajat ajánlanám, mert az jobban bírja a hevítést az olívaolajtól, a gomba természetesen tetszés szerinti, de a sárgarépát én mondjuk nem reszelném, mert akkor túl gyorsan puha lesz, bár ezt is Rád bízom, Te fogyasztod!:DDD Szóval a lényeg, hogy jó íz? legyen, és örülök neki, hogy bizalmat szavaztál a receptünknek! No, ha van energiád, örülök a visszajelzésnek, hogy hogy ízlett! Jó f?zögetést: Mrs Smith

Gyermely2009

Elkészült a nagy m?...csodálatos lett, köszönet a receptért ismételten.!!!!!Miután nagy család vagyunk legközelebb nem a dupláját fogom készíteni a fenti mennyiségnek, mert kóstoló sem maradt bel?le.!!Nagy mennyiséget kell f?znöm nap mint nap azért ódzkodom kissé a babrás julienre metélést?l.Volna esetleg javaslatod más aprítási módra? Örülnék neki!! (tényleg nem lett roppanós a srépa) Természetesen a mai próbálkozásom nem jelenti azt, hogy az általad közölt receptet nem fogom hamarosan kipróbálni! Üdv.:Éva

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Elfogyott mind? Ennek igazán örülünk!:))) Ez csak jót jelenthet... A sárgarépát lehet még úgy is vágni, hogy hosszában is félbe, valamint keresztben is félbe, és az így kapott sárgarépadarabokat pedig lapokra, kb 2 mm vastagságú lapocskákra. Ez még el? szokott fordulni a kínai ételeknél, ezt még lehet roppanósra sütni. Olyan formájuk lesz, mint a bambuszrügy lapocskáknak. (mellesleg, aki szereti, azt is rakhat bele, akkor mikor a sárgarépát) Így vágva egy kicsit kevesebb a meló vele, de még eredeti lesz. Vagy, a nagy család valamely kedves, segít?kész tagját igénybe venni...:DDD Legalább vidámabban telik az id?! A legjobbakat, és további jó f?zögetést, eszegetést Nektek! Mrs Smith

Gyermely2009

Köszönöm a tanácsokat, segítséget.Sajnos "kuktám" csak a hétvégén van, egyébként pedig délre v. kés?bb érkeznek meg ebédelni a fiaim.(Jó tanács egyébként...) Megpróbálom a srépát ily módon szeletelve roppanósra sütni.A babuszrügy is jó ötlet köszönöm!!! Üdv.:Éva

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek