Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pekándiós-fügés sütemény

Pekándiós-fügés sütemény
Pekándiós-fügés sütemény
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű kevert tészta alap, amibe az otthon található kiegészítőket tettem bele. Igazán karácsonyi hangulatú lett.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Nagyon finom nedves marad a tésztája, ideális kísérője lehet egy bögre teának, kakaónak vagy forralt bornak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt fügéről levágjuk a kemény hegyét, kisebb kockákra vágjuk. Kevés vízben feltesszük főni, hogy megpuhuljon. Forrás után 1-2 perccel elzárjuk alatta a lángot.
  2. Közben késsel durvára vágjuk a pekándiót.
  3. A fügét leszűrjük, és szűrőben hagyjuk hűlni, amíg összeállítjuk a tésztát.
  4. A többi alapanyagot, vagyis a lisztet, porcukrot, szódabikarbónát, tojást, tejfölt és a joghurtot összekeverjük. Hozzáadjuk a pekándiót és a fügét.
  5. Vastagon kivajazott tortaformába öntjük, tetejét elsimítjuk, és esetleg körberakjuk egész pekándió darabokkal. 20-25 perc alatt közepes lángon, tűpróbáig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 1 028
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kama Suflé

Mióta szakács: 2009.10.12.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fügés kevert süti, pekándiós kevert sütemény, fügés-pekándiós kevert tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

598
rétesliszt 2 bögre
porcukor 1 bögre
tojás 2 db
tejföl 150 g
joghurt 150 g
szódabikarbóna 1 teáskanál
pekándió 200 g
füge 15 db
1 csipet
vaj 1 ek