Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Forralt boros háromszögek

Forralt boros háromszögek
Forralt boros háromszögek
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A télben a legjobb dolog a forralt bor. Számomra talán az egyetlen jó dolog... Ezért is örültem meg nagyon, mikor rátaláltam egy receptes füzetben erre a süteményre. Na, gondoltam...ez csak jó lehet! Elnézegetve az összetevőket gyanús volt, hogy az én ízlésemnek túlságosan édes lesz. Először is 2-szer 25 dkg cukrot írt, 15 dkg reszelt csokit és 3 dl vörösborhoz írt 1 zacskó forralt bor-fűszerkeveréket, amiben szintén van kristálycukor.

Úgyhogy félédes vörösbort vettem, és az egészet felforraltam, amiből csak 2 dl-t használtam fel végül a süteményhez, mert elégnek találtam annyit is. Lecsippentettem 5 dkg cukrot és 5 dkg reszelt csokit a tésztából, 10 dkg cukrot pedig a mázból. Túl sokat nem akartam, nehogy átessek a ló túloldalára.

A végeredmény finom lett, viszont nekem még mindig túl édes; viszont jó, hogy bőven pirítottam mandulát, így az ellensúlyozta valamennyire. Így tehát ezt a receptet még kevesebb cukorral írtam le. Legközelebb én ennél többet tuti nem teszek bele! :) Összességében ez egy finom sütemény, csak ízlés dolga, hogy ki mennyire édesen szereti! :) Én a saját ízlésemnek megfelelően alakítottam át, de aki nagyon édesszájú és bátor, megpróbálhatja több cukorral is! :)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot addig keverjük, míg a cukor feloldódik. Hozzáadjuk a tojást és az egészet habosra keverjük. Ezután elvegyítünk benne 3 ek forralt bort is.
  2. A sütőport a liszttel és a reszelt csokival összekeverjük, majd a margarinos masszával elvegyítjük.
  3. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt, kivajazott tepsiben megsütjük.
  4. A maradék forralt borban feloldjuk a porcukrot, és a kihűlt süteményre kanalazzuk.
  5. A tetejét pirított mandulával szórjuk meg.
  • sütési hőfok: 175°C
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 211
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis szeletek forralt borral leöntve, csokis-boros sütemény mandulával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

860
margarin 20 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
étcsokoládé 10 dkg
vörösbor 2 dl
porcukor 10 dkg
mandula 6 dkg