Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártej-torta

Madártej-torta
Madártej-torta
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem találtam számomra elfogadható madártej-tortát, mert mind tejszínhabbal készült, illetve tészta volt az alja, így megalkottam ezt a szépséget!

hozzávalók / 8 adag

krém

hab

Szólj hozzá!

elkészítés

krémkészítés

  1. A tejet a kristálycukorral felforraljuk, miközben a pudingport egy kis tejjel és a tojássárgával simára keverjük. Mikor a tej felforrt, lassan a keverékbe szedjük, majd keverés közben visszaöntjük a tejes lábosba, és felforraljuk.
  2. A krémet kihűtjük.
  3. A puha vajat porcukorral habosra keverjük, majd a hideg krémmel robotgéppel jól összedolgozzuk.
  4. Tortaformába töltjük, és elsimítjuk.

habsütés

  1. A fehérjéket a porcukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tortaformát sütőpapíron körberajzoljuk, és erre tesszük a habot, melyet megpróbálunk szép kerekre formázni egy hablapát segítségével, kb. 4-5 cm magasan. Nem baj, ha nem tökéletes. :-) Ha marad egy kis hab, akkor habzsákkal rózsácskákat is készíthetünk, vagy egy villával rusztikus felületet hozhatunk létre rajta.
  3. 160 fokos sütőben, ha lehet, légkeveréssel 30 percig sütjük.
  4. Az aranybarnára sült habot pár percig pihentetjük, majd óvatosan, tortalapáttal leválasztjuk a papírról (ez a legnehezebb a receptben), és a tortaformában pihenő krém tetejére húzzuk.
  5. Ízlés szerint csokoládéforgáccsal díszíthetjük!
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 26 862
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

kisgordon

Mióta szakács: 2016.08.07.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tökéletes madártej torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

438
tej 8 dl
cukor 10 dkg
tojássárgája 8 db
vaníliás pudingpor 2 tasak
vaj 15 dkg
porcukor 10 dkg
tojásfehérje 6 db
porcukor 6 dkg
1 csipet