r
Nosalty Logó

Pavlova mézes-fűszeres karamellizált almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Pavlova mézes-fűszeres karamellizált almával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
90 °C
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pavlova

Karamellizált alma

Almás mascarpone krém

Összesen 758 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pavlova

Karamellizált alma

Almás mascarpone krém

Összesen 4550 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pavlova

Karamellizált alma

Almás mascarpone krém

Összesen 218 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.6 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 758 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    171.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1249.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    723.6 g
  • Cukor
    673 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    926.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 4550 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Pavlova

Karamellizált alma

Almás mascarpone krém

Elkészítés

Pavlova

  1. A tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni.
  2. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, és addig keverjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk.
  3. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd apránként szórjuk bele a keményítőt, és keverjük még 1-2 percig, hogy jó kemény habot kapjunk.
  4. Két sütőpapírra rajzoljunk három 20 cm-es kört, majd elosztva kanalazzuk rá a kemény habot, és formázzuk meg. (két tepsire fér csak rá, de együtt is betehetjük majd a sütőbe)
  5. Helyezzük be 90-100 fokra előmelegített sütőbe, majd szárítsuk kb. 60 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk csukott ajtónál még 30 percig száradni. (Én légkeverésnél 90 fokon szárítottam 50 percig, majd csukott ajtónál hagytam tovább száradni)
  6. Ezután vegyük ki a sütőből, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, óvatosan alányúlva, emeljük le a papírról.

Karamellizált alma

  1. Az almát hámozzuk meg, negyedeljük, vágjuk ki a magházat, majd vágjuk fel kisebb darabokra.
  2. Egy serpenyőbe tegyük bele a barna cukrot, a vaníliás cukrot, adjuk hozzá a feldarabolt almát, a vajat, szórjuk meg a mézeskalács fűszerkeverékkel, és keverjük alaposan össze.
  3. Ezután tegyük fel a tűzre, majd kezdjük el karamellizálni, és közben többször keverjük meg, hogy a fűszeres-cukros lé mindenhol bevonja az almát.
  4. Addig karamellizáljuk, míg az alma félpuhára párolódik, és szinte teljesen elpárolog alatta az almalé.
  5. Ezután hűtsük ki, majd tegyük félre az alma felét, a maradékot pedig botmixerrel pépesítsük.

Almás mascarpone krém

  1. A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá az almapépet, és szintén keverjük alaposan össze.
  2. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá az almás-mascarponekrémhez. Helyezzük tálcára az egyik habcsóklapot, majd kenjük rá a krém 1/3 részét, és szórjuk rá a félretett karamellizált almából.
  3. Ezután helyezzük rá a második habcsóklapot, és szintén kenjük meg a krémmel, és szórjuk meg az almával. Végül helyezzük rá az utolsó habcsóklapot, kenjük rá a maradék krémet, halmozzuk rá a maradék almát, csorgassuk rá az olvasztott csokoládét, és szórjuk meg őrölt fahéjjal.
  4. Az elkészült pavlovát rögtön tálaljuk, mert különben a krémtől a habcsók felpuhul. Előre is dolgozhatunk, megsüthetjük (kiszáríthatjuk) a habcsóklapokat, elkészíthetjük a krémet, és majd csak tálalás előtt állítsuk össze a tortát.
  • Sütés hőfoka: 90 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 653
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Pavlova

Karamellizált alma

Almás mascarpone krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek