Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu Pavlova Torta

Tiramisu Pavlova Torta
Tiramisu Pavlova Torta
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy speciális változat az örök tiramisura, a piskóta légiesen könnyű hablapokra cserélve.

Enyhén bonyolultabb elkészíteni, mint egy piskótás változatot, de az eredmény mindenért kárpótol. A hablapok édessége ínycsiklandóan vegyül a krém kávés ízével.

Tökéletes desszert minden alkalomra.

hozzávalók / 8 adag

Hablapok

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Hablapok

  1. Kapcsoljuk be a sütőt 150 fokra (légkeveréses 120). Két tepsire tegyünk sütőpapírt, és rajzoljunk rájuk egyenként egy 22 cm átmérőjű kört.
  2. Adjuk a tojásfehérjéhez a citromlevet, majd habverés közben, amikor már enyhén habos, kezdjük el evőkanalanként hozzáadni a cukrot kb. 10 másodpercenként (a cukor helyettesíthető teljes mértékben xilittel is). A cukor hozzáadása után kb 5-10 perc alatt maximális keménységűre kell verni a habot, nem kell félni, hogy összetörik.
  3. Osszuk kétfelé a cukros habot a két tepsi között, majd formáljunk egy-egy 22 cm-es körlapot belőlük a sütőpapírra rajzolt minta segítségével. A hablap felületét simítsuk el. Egyszerre süssük kb. 50 percig, vagy amíg kemény és aranybarna lesz. Félidőben cseréljük meg a sütőben a két tepsit. Ha megsültek, nyissuk ki a sütő ajtaját, úgy hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A lefőzött kávét hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük egy kis lábosban a választott alkohollal, és hozzáadjuk a zselatinport, majd elkeverjük, és állni hagyjuk 5 percig, amíg felolvad a zselatin.
  2. Miután a zselatin felolvadt, a keveréket felmelegítjük, és 1 percig forraljuk alacsony hőfokon, majd hűlni hagyjuk. Amíg hűl a zselatin, elkezdjük felverni a tejszínt, fontos, hogy a tejszín hideg legyen, lehetőleg az edény is, amiben verjük. Olyan keményre kell verni a tejszínt, hogy a habverő megálljon benne, ne folyjon.
  3. A kemény tejszínhabba finoman belekeverjük a kihűlt zselatinos kávét és a mascarponét. Óvatos, de határozott kevergetés mellett addig keverjük, amíg egyenletes kávébarna lesz a hab.

Torta összeállítása

  1. Egy megfelelő tortatartó tálcára kihelyezzük az első hablapot, amelyről lehúztuk a sütőpapírt, majd megkenjük az elkészült krém felével. A krémre ráhelyezzük a második hablapot is (sütőpapír nélkül), majd rákenjük a maradék krémet, itt ízlés szerint lehet választani, hogy az oldalára is kenünk krémet, vagy hagyjuk, hogy látszódjanak a hablapok szélei.
  2. Ha akarjuk, reszelhetünk csokit vagy szórhatunk kakaót a tetejére. Tegyük be a hűtőbe legalább 2-3 órára, vagy akár egy napra is.
  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x30x1 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 444
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bonee

Mióta szakács: 2015.08.06.
1 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Tiramilova, tiramisu torta, tiramisu pavolva

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rizskiraly
rizskirály / rizskiraly Tue, 2015-08-11 16:54

jaj nagyon jól hangzik :P ráadásul ez a tiramisu verzió legalább nem is lesz olyan durván szénhidrátbomba, mint a babapiskótás változat :)

450
tojásfehérje 6 db
cukor 25 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
feketekávé 1 dl
amarettó 40 ml
habtejszín 5 dl
mascarpone 25 dkg
zselatin 2 teáskanál