r
Nosalty Logó

Tiramisu Pavlova Torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bonee
Tiramisu Pavlova Torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Hablapok

Krém

Torta összeállítása

Összesen 450 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Hablapok

Krém

Torta összeállítása

Összesen 3589 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Hablapok

Krém

Torta összeállítása

Összesen 263 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 450 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    257.7 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.6 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    644 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 3589 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

Hablapok

Krém

Torta összeállítása

Elkészítés

Hablapok

  1. Kapcsoljuk be a sütőt 150 fokra (légkeveréses 120). Két tepsire tegyünk sütőpapírt, és rajzoljunk rájuk egyenként egy 22 cm átmérőjű kört.
  2. Adjuk a tojásfehérjéhez a citromlevet, majd habverés közben, amikor már enyhén habos, kezdjük el evőkanalanként hozzáadni a cukrot kb. 10 másodpercenként (a cukor helyettesíthető teljes mértékben xilittel is). A cukor hozzáadása után kb 5-10 perc alatt maximális keménységűre kell verni a habot, nem kell félni, hogy összetörik.
  3. Osszuk kétfelé a cukros habot a két tepsi között, majd formáljunk egy-egy 22 cm-es körlapot belőlük a sütőpapírra rajzolt minta segítségével. A hablap felületét simítsuk el. Egyszerre süssük kb. 50 percig, vagy amíg kemény és aranybarna lesz. Félidőben cseréljük meg a sütőben a két tepsit. Ha megsültek, nyissuk ki a sütő ajtaját, úgy hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A lefőzött kávét hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük egy kis lábosban a választott alkohollal, és hozzáadjuk a zselatinport, majd elkeverjük, és állni hagyjuk 5 percig, amíg felolvad a zselatin.
  2. Miután a zselatin felolvadt, a keveréket felmelegítjük, és 1 percig forraljuk alacsony hőfokon, majd hűlni hagyjuk. Amíg hűl a zselatin, elkezdjük felverni a tejszínt, fontos, hogy a tejszín hideg legyen, lehetőleg az edény is, amiben verjük. Olyan keményre kell verni a tejszínt, hogy a habverő megálljon benne, ne folyjon.
  3. A kemény tejszínhabba finoman belekeverjük a kihűlt zselatinos kávét és a mascarponét. Óvatos, de határozott kevergetés mellett addig keverjük, amíg egyenletes kávébarna lesz a hab.

Torta összeállítása

  1. Egy megfelelő tortatartó tálcára kihelyezzük az első hablapot, amelyről lehúztuk a sütőpapírt, majd megkenjük az elkészült krém felével. A krémre ráhelyezzük a második hablapot is (sütőpapír nélkül), majd rákenjük a maradék krémet, itt ízlés szerint lehet választani, hogy az oldalára is kenünk krémet, vagy hagyjuk, hogy látszódjanak a hablapok szélei.
  2. Ha akarjuk, reszelhetünk csokit vagy szórhatunk kakaót a tetejére. Tegyük be a hűtőbe legalább 2-3 órára, vagy akár egy napra is.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30x1
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4734
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy speciális változat az örök tiramisura, a piskóta légiesen könnyű hablapokra cserélve. Enyhén bonyolultabb elkészíteni, mint egy piskótás változatot, de az eredmény mindenért kárpótol. A hablapok édessége ínycsiklandóan vegyül a krém kávés ízével. Tökéletes desszert minden alkalomra.

Hozzávalók

Hablapok

Krém

Torta összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!