Nosalty Logó

Márványos habcsóktorta tejszínnel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Márványos habcsóktorta tejszínnel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 355 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 1769 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 222 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 355 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.4 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    605 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 1769 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 222 Kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A tojásfehérjét habverővel elkezdjük felverni.
  2. Mikor már habos, de még nem kemény kanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot, és mindegyik kanál után 1 percen keresztül verjük a habot.
  3. Ezután hozzáadjuk a keményítőt és az ecetet / citromlevet.
  4. Kettévesszük a habot, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót.
  5. Majd sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk kör alakban, felvátva a barna és fehér habot.
  6. Kanállal összehúzgáljuk a habot.
  7. 150°C-os előmelegített sütőbe rakjuk, majd 5 perc után mérsékeljük a hőfokot 120°C-ra, és 45-50 perc alatt készre sütjük.
  8. Mikor megsült, résnyire nyissuk ki a sütő ajtaját, és hagyjuk úgy kihűlni.
  9. A krémhez a tejszínhez adjuk a vaníliás cukrot, az aromát, és kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük az apróra darabolt barackot.
  10. Ráhalmozzuk a kihűlt habcsókra.
  11. Barackkal és csokival díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2101
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Alkonyat 83 recept

Mindig kiakartam próbálni egy ilyen tortát és nem csalódtam. Mennyei finomság.

Hozzászólások

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.