Parmezános rántott cukkini sütőben sütve
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
130g cukkini21 kcal
-
2g só0 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
615
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
390g cukkini63 kcal
-
6g só0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
Összesen
1848
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
42.9g cukkini7 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
11g finomliszt40 kcal
-
18.2g tojás23 kcal
-
16.5g zsemlemorzsa65 kcal
-
5.5g parmezán sajt22 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
5.3g napraforgó olaj47 kcal
Összesen
204
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23.7 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2249.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 341 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 1416 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 166.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2874 micro
Összesen
615
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 71 g
Zsír
-
Összesen 84.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 574 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6747.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 1024 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 1131 mg
-
Nátrium 4249 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 498.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 347 micro
-
Kolin: 502 mg
-
Retinol - A vitamin: 333 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 478 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8621 micro
Összesen
1848
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 742.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 467 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 948 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy db cukkini
-
1 teáskanál só
-
10 dkg finomliszt
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
0.5 kk fokhagymapor
-
6 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A megtisztított cukkinit meghámozzuk, kb. 4 mm vastag szeletekre vágjuk. A magvas részt kivágjuk.
- A karikákat meghintjük sóval, és hagyjuk, hogy levet eresszenek.
- Addig előkészítünk három tálkát. Az elsőbe mérjük a lisztet. A másodikba ütjük a tojásokat, amit kicsit felverünk. A harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot, a morzsolt zöld levelet, a fokhagyma granulátumot. Jól összekeverjük.
- A cukkini levét leöntjük, és a fenti sorrendben bepanírozzuk.
- A sütőt előmelegítjük.
- 2 egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kikenjük 2-3 ek olajjal.
- Belefektetjük a szeleteket, és lespricceljük kevéske olajjal. Ha nincs ilyen eszközünk, akkor egy ecsettel szép vékonyan lekenhetjük a tetejüket.
- 180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel szép barnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 365
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 20402
- Feltöltés dátuma: 2014. július 25.
Ajánló
Kínálhatjuk párolt rizzsel egy kis fokhagymás tejfölös mártogatós kíséretében.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Andi80_
380 recept
Újra cukkinidömping van. Most a hagyományos rántott cukkinit variáltam olyan módon, hogy a panírmorzsába került reszelt parmezán és egyéb fűszerek is. A bő olajban való sütést pedig lecseréltem a tepsiben készült változatra. Bár küllemre a cukkinikarikák nem olyan szépen egyformán pirultnak tűnnek, de sokkal egészségesebbek, hisz egész kevés olajat használtam. Ízre teljesen ugyanolyan, kívül ropog, belül puha.