r
Nosalty Logó

Parmezános rántott cukkini sütőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Parmezános rántott cukkini sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 615 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1848 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 204 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2249.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    1416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2874 micro
Összesen 615 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    84.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6747.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1024 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1131 mg
  • Nátrium
    4249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8621 micro
Összesen 1848 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    948 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított cukkinit meghámozzuk, kb. 4 mm vastag szeletekre vágjuk. A magvas részt kivágjuk.
  2. A karikákat meghintjük sóval, és hagyjuk, hogy levet eresszenek.
  3. Addig előkészítünk három tálkát. Az elsőbe mérjük a lisztet. A másodikba ütjük a tojásokat, amit kicsit felverünk. A harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot, a morzsolt zöld levelet, a fokhagyma granulátumot. Jól összekeverjük.
  4. A cukkini levét leöntjük, és a fenti sorrendben bepanírozzuk.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. 2 egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kikenjük 2-3 ek olajjal.
  7. Belefektetjük a szeleteket, és lespricceljük kevéske olajjal. Ha nincs ilyen eszközünk, akkor egy ecsettel szép vékonyan lekenhetjük a tetejüket.
  8. 180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel szép barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 18180
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 25.

Ajánló

Kínálhatjuk párolt rizzsel egy kis fokhagymás tejfölös mártogatós kíséretében.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Parmezános rántott cukkini sütőben sütve
Andi80_ 380 recept

Újra cukkinidömping van. Most a hagyományos rántott cukkinit variáltam olyan módon, hogy a panírmorzsába került reszelt parmezán és egyéb fűszerek is. A bő olajban való sütést pedig lecseréltem a tepsiben készült változatra. Bár küllemre a cukkinikarikák nem olyan szépen egyformán pirultnak tűnnek, de sokkal egészségesebbek, hisz egész kevés olajat használtam. Ízre teljesen ugyanolyan, kívül ropog, belül puha.

Hozzászólások

Hobbigilda

Zseniális lett, köszi a receptet :) Más zöldséget, esetleg húst is sütöttél már így? Azoknak a sütési ideje, módja is hasonló?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek