Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt sajtos bruschetta

Füstölt sajtos bruschetta
Füstölt sajtos bruschetta
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Noémi barátnőm kiváló alkotása. Egyszer még régen egy "csak csajok" összejövetelen rittyentett vele először, emlékszem, elfogyott az összes kenyér, és a végén magában ettük a "feltétet"! Ha jól tudom, ő pedig az anyukájától tudja ezt a receptet, akinek örök hála és köszönet jár. Nagyon finom snack és baráti összejöveteleken is szívesen kínálom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat, a vöröshagymát és a sajtot nagyon apró kockákra vágjuk, majd egy tálba tesszük őket.
  2. A fokhagymát fokhagymatörőn átpasszírozzuk, és hozzáadjuk a tálba.
  3. Megfűszerezzük sóval, borssal, az oregánóval és a bazsalikommal, majd meglocsoljuk olívaolajjal.
  4. Összekeverjük a tálban a hozzávalókat, és kb. 2-3 órán át hűtőszekrényben hagyjuk összeérni az ízeket (persze ennél lehet kevesebb idő is, ki hogy ér rá, vagy mennyire siet, de tapasztalatból mondom, minél többet áll, annál finomabb).
  5. Bármilyen kenyeret (fehér, teljes kiőrlésű, rozskenyér) vékonyan felszeletelünk, és kenyérpirítóban megsütjük, majd egyik oldalát vékonyan megkenjük vajjal (előtte még fokhagymával is be lehet dörzsölni ízlés szerint).
  6. A kenyerek tetejére óvatosan rákanalazzuk a paradicsomos-füstölt sajtos cuccot, és szépen elsímítjuk (ha pluszba ide is locsolunk egy kis olívaolajat, az ízeket még jobban lehet fokozni). Már lehet is falni, és ember legyen a talpán, aki képes abbahagyni :).
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 307
elküldve: 8
receptkönyvben: 436
elkészítve: 18/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: olasz
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos-füstölt sajtos bruschetta, füstölt sajtos melegszendvics olaszos fűszerezéssel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katyka83
katyka83 Wed, 2015-02-04 20:20

Tényleg nagyon könnyű, gyorsan megvan, és nagyon finom. Pedig én most nem is tettem a hűtőbe, hanem egyből fogyasztottuk, mert éhesek voltunk :) Köszönöm a receptet! :)

kkkriszta78
kkkriszta78 Sun, 2014-08-10 16:36

Köszi a receptet. Finom nagyon! Férjemnek is nagyon ízlett. Mi frissen sült kenyéren ettük.

429
paradicsom 3 nagy db
füstölt sajt 200 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
oregánó 1 ek
bazsalikom 1 tk
olívaolaj 4 ek
1 kk
bors 1 kk
toast kenyér 8 szelet
teavaj 2 ek