r
Nosalty Logó

Parmezános-mozzarellás csirkeleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Parmezános-mozzarellás csirkeleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 680 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1361 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 112 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2928.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    1406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5167 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 680 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5857.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1215 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1463 mg
  • Nátrium
    2812 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    733 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10335 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 1361 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    833 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, majd kockákra vágjuk. A kétféle hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
  2. Egy edényben az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a húst, kb. 5 perc alatt körben megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig dinszteljük.
  3. Felöntjük a paradicsommal és a levessel. Sóval, borssal és chilipehellyel ízesítjük. Felfőzzük, kb. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tésztát, és kb. 10-15 perc alatt készre főzzük.
  4. A parmezánt és a mozzarellát lereszeljük, keveset félreteszünk, a maradékot a leveshez keverjük, és felolvasztjuk a levesben.
  5. Hozzáadjuk a bazsalikomot is. A maradék sajttal megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1288
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszerű, gyors, finom és laktató leves.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?