r
Nosalty Logó

Görcs vagy batyuleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Olgis
Görcs vagy batyuleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A gyúrt tésztához

A töltelékhez

A zöldségek a levesalaphoz

Összesen 442 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A gyúrt tésztához

A töltelékhez

A zöldségek a levesalaphoz

Összesen 1772 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A gyúrt tésztához

A töltelékhez

A zöldségek a levesalaphoz

Összesen 189 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1482 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 442 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    117.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1720.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    896 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    540.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5929 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 1772 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    265 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

A gyúrt tésztához

A töltelékhez

A zöldségek a levesalaphoz

Elkészítés

A gyúrt tésztához

  1. Tésztát gyúrunk egy tojásból annyi liszttel, amennyit felvesz. Kinyújtjuk, majd téglalapokra vágjuk.
  2. A darált húst hagymás alapon lesütjük. Sózzuk, borsozzuk, paprikával ízesítjük. (Pörköltmaradék is felhasználható.)
  3. A téglalap közepére kerül a kihűlt, tojással összekevert húsból 1 evőkanálnyi.
  4. Feltekerjük, és görcsbe kötjük.
  5. Közben elkészülhet a zöldségleves alap (ízlés szerinti zöldségekből).
  6. Ha márfélig megfőtteka zöldségek, belefőzzük a görcsöket, fedő alatt hamarabb puhul.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7208
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 11.

Ajánló

Laktató leves. A friss tésztát nem kell sokáig főzni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Édesanyámtól tanultam. Készült csak zsirosan, vagy felvert megsült tojással, töltve. Ízesíttett (bors, szerecsendió) burgonyapürével is tölthető. Füstölt darált sonkával vagy májjal is készülhet. A nyers tojás fontos kötőanyag a töltelékeknél, ez összetartja. A gyúrt tészta ne legyen nagyon vékony. Derelye alakban is formázható. A görcsök folpackkal elválasztva fagyaszhatóak is.

Hozzászólások

Olgis

Köszönöm szépen.

Törölt felhasználó

Nagyon gusztusos leves! Hogyan kell összekötni? Nem bírtam fölfogni, bocsi.

Olgis

kitike A téglalap alakú tészta közepére kerül a töltelék, és jobbról, balról ráhajtom az üres tésztát.Vagy feltekerem. Ez megint egy keskenyebb téglalap lesz, aminek a két végét megfogva, egymáson átbujtatva készül a görcs. Kár, hogy nem lehet képet ide felrakni, mert még van róla fázis fotó. Ha küldsz e-mail címet átküldhetem. Köszönöm az érdekl?désedet, remélem segítettem.Üdv,Olgis.

Törölt felhasználó

Szerintem mostmár okés :) köszi!

Hozzávalók

A gyúrt tésztához

A töltelékhez

A zöldségek a levesalaphoz

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!