Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görcs vagy batyuleves

Görcs vagy batyuleves
Görcs vagy batyuleves
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámtól tanultam. Készült csak zsirosan, vagy felvert megsült tojással, töltve. Ízesíttett (bors, szerecsendió) burgonyapürével is tölthető. Füstölt darált sonkával vagy májjal is készülhet.

A nyers tojás fontos kötőanyag a töltelékeknél, ez összetartja.

A gyúrt tészta ne legyen nagyon vékony. Derelye alakban is formázható.

A görcsök folpackkal elválasztva fagyaszhatóak is.

hozzávalók / 4 adag

A gyúrt tésztához

A töltelékhez

A zöldségek a levesalaphoz

ajánlat

Laktató leves. A friss tésztát nem kell sokáig főzni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tésztát gyúrunk egy tojásból annyi liszttel, amennyit felvesz. Kinyújtjuk, majd téglalapokra vágjuk.
  2. A darált húst hagymás alapon lesütjük. Sózzuk, borsozzuk, paprikával ízesítjük. (Pörköltmaradék is felhasználható.)
  3. A téglalap közepére kerül a kihűlt, tojással összekevert húsból 1 evőkanálnyi.
  4. Feltekerjük, és görcsbe kötjük.
  5. Közben elkészülhet a zöldségleves alap (ízlés szerinti zöldségekből).
  6. Ha már félig megfőttek a zöldségek, belefőzzük a görcsöket, fedő alatt hamarabb puhul.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 925
elküldve: 0
receptkönyvben: 122
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgis

Mióta szakács: 2010.10.11.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, szilveszter, újév, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

batyus leves, zöldségleves batyuval, tésztás leves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kitike
Kitike / kitike Sun, 2012-08-26 07:55

Nagyon gusztusos leves! Hogyan kell összekötni? Nem bírtam fölfogni, bocsi.

rolvisa
Olgis / rolvisa Sun, 2012-08-26 14:11

kitike
A téglalap alakú tészta közepére kerül a töltelék, és jobbról, balról ráhajtom az üres tésztát.Vagy feltekerem.
Ez megint egy keskenyebb téglalap lesz, aminek a két végét megfogva, egymáson átbujtatva készül a görcs. Kár, hogy nem lehet képet ide felrakni, mert még van róla fázis fotó.
Ha küldsz e-mail címet átküldhetem.
Köszönöm az érdeklődésedet, remélem segítettem.Üdv,Olgis.

442
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
darált sertéshús 20 dkg
tojás 1 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 közepes db
karalábé 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes fej