Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gazdag tarhonyaleves

Gazdag tarhonyaleves
Gazdag tarhonyaleves
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán finom, tartalmas leves. Aki egy tányérral megeszik belőle, az nem kívánja a második fogást.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával.
  2. Hozzáadjuk a tarhonyát, kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni kezd.
  3. Felöntjük alaplével, hozzáadjuk a fűszereket, ízlés szerint sózzuk, belezúzzuk a fokhagymát.
  4. Negyed óra elteltével beletesszük a karikára vágott sárgarépát, kockára vágott burgonyát.
  5. Kolbászkarikákat olajon megpirítjuk, rátesszük a gombaszeleteket.
  6. Amikor a leveszöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük.
  7. Tejfölt kikeverjük a liszttel és egy merőkanálnyi leveslével, majd besűrűsítjük vele az ételt.
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 696
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1082 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászleves tarhonyával, tarhonyás gombaleves kolbásszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

748
vöröshagyma 1 közepes db
tarhonya 20 dkg
fűszerpaprika 2 teáskanál
napraforgó olaj 4 ek
kakukkfű 1 kk
0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
zöldség alaplé 2 l
sárgarépa 2 közepes db
burgonya 50 dkg
gombakonzerv 1 db
kolbász 20 dkg
tejföl 2 dl
finomliszt 2 csapott ek